25/2/13

Εκπαιδευτική Επίσκεψη 25.2.2013 στην Βουλή

H VERY SPECIAL ARTS HELLAS είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που προσφέρει στα άτομα με αναπηρία τη δυνατότητα συμμετοχής στον πολιτισμό και εμπλουτίζει τη ζωή τους με ευκαιρίες για καλλιτεχνική δημιουργία. Η Very Special Arts Hellas είναι το αντεπιστέλλον μέλος για την Ελλάδα της διεθνούς οργάνωσης VSA arts και διατηρεί στενές σχέσεις με την μητέρα οργάνωση και πολλά άλλα κράτη μέλη. Η VSA arts ιδρύθηκε το 1974 από την Πρέσβειρα Jean Kennedy Smith στα πλαίσια του πολιτιστικού –εκπαιδευτικού ιδρύματος JOHN F. KENNEDY CENTER FOR PERFORMING και έχει έδρα την Washington. Το διεθνές της δίκτυο σήμερα εκτείνεται σε πάνω από 60 χώρες και εξυπηρετεί εκατομμύρια ανθρώπων με αναπηρία.
Λάβαμε πριν από λίγο καιρό email με το πρόγραμμα τους με το οποίο διοργανώνουν ξεναγήσεις σε μουσεία και χώρους σαν την Βουλή των Ελλήνων με το οποίο μας καλούσαν αν θέλουμε να δηλώσουμε ενδιαφέρον συμμετοχής  Στις 25.2.13 στις 11:00 το πρωί επισκεφθήκαμε 7 μέλη του συλλόγου ΚΙΝ.Α.Ψ.Υ.το κτήριο της ολομέλειας της Βουλής και την έκθεση εις μνήμη του Χαρίλαου Τρικούπη. Η ειδική ξενάγηση με στοιχεία ερωτήσεων και αλληλεπίδρασης με τα μέλη έγινε από την ευγενέστατη κα Μαριλένα Φαλούτσου από το Εκπαιδευτικό Τμήμα Ξεναγήσεων της Βουλής  (Τηλ. 210.36.92.429 και   210.36.92.442). Ομάδες πολιτών μπορούν να οργανώνουν επισκέψεις στην Βουλή. Θα οργανωθεί ξανά επίσκεψη στον ίδιο το τρέχον έτος χώρο απογευματινή ώρα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Περιγράφουμε την πορεία ανακάλυψης στην οδό ψυχικής υγείας. Μιλάμε με ανθρώπους που συναντάμε καθοδόν και καταγράφουμε με ημερολογιακή διάταξη τις κινήσεις μας για την επίτευξη των σκοπών μας. Το γράψιμο έχει γίνει αφορμή να γνωρίσουμε ανθρώπους και να διατηρήσουμε μια δυναμική που μας φέρνει πιο κοντά.