25/2/13

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ «Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ – ΕΠΑΝΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ» ΚΥΒΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 18:00 – 21:00


Το Οικοτροφείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΙΙ» του προγράμματος «ΨΥΧΑΡΓΩΣ» της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» σε συνεργασία με την Συμβουλευτική Εκπαιδευτική Εταιρία“Projectyou ltd” διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ - ΕΠΑΝΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ». Βασικοί ομιλητές θα είναι η κ. Vicky DeRosa και ο Επιστημονικά Υπεύθυνος της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» κ. Αλέξανδρος Οικονόμου. Στόχος της ημερίδας είναι να παρουσιαστεί ένας εναλλακτικός τρόπος προσέγγισης σε θέματα υγείας, να προβληθούν καλές πρακτικές και να γίνει ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών.

 Σκεπτικό της Ημερίδας Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, η οποία πλήττεται με απίστευτη σφοδρότητα από την παγκόσμια κρίση είναι λογικό να επικρατούν η απογοήτευση και η παραίτηση σε όλους τους τομείς. Σε ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο ο άνθρωπος παρουσιάζεται έρμαιο των συγκυρίων έρχεται ένας άνθρωπος με τεράστια δύναμη ψυχής να μας θυμίσει ότι αξίζει να παλεύει κανείς με πίστη για όσα αγαθά θεωρεί πολύτιμα: την υγεία του, την οικογένειά του, την αξιοπρέπειά του, την περιουσία του…

Η βασική μας ομιλήτρια, η κ. Vicky DeRosa θα μοιραστεί με το κοινό της ημερίδας την προσωπική της εμπειρία, δηλαδή την απώλεια της όρασής της αλλά και της όρασης των δύο παιδιών της, από μια σπάνια, ανίατη ασθένεια, και τον ακούραστο αγώνα της ενάντια στη νόσο αυτή. Η κυρία DeRosa ενάντια σε κάθε δυσοίωνη πρόγνωση κατόρθωσε να αναχαιτίσει σε μεγάλο βαθμό την ασθένεια ανακαλύπτοντας η ίδια μεθόδους αυτοβοήθειας οι οποίες την οδήγησαν σε αξιοσημείωτη βελτίωση της υγείας της. Έκτοτε, αφιερώθηκε στην εμψύχωση ανθρώπων οι οποίοι βιώνουν μεγάλα πλήγματα στην υγεία ή την καριέρα τους προτείνοντάς τους εναλλακτικές πρακτικές προσέγγισης των προβλημάτων τους.

Συνοδοιπόρος της αξιόλογης αυτής γυναίκας στην ημερίδα αυτή θα είναι ο κ. Οικονόμου Αλ., επιστημονικά υπεύθυνος της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» και του Οικοτροφείου «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΙΙ». Ο κ. Οικονόμου Αλ., Ψυχολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Ψυχικής Υγείας, έχει ασχοληθεί επί σειρά ετών με τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες του πληθυσμού, με στόχο την ενδυνάμωσή τους και την επανένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να εκφράσουν τις απόψεις τους και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με τους ομιλητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Περιγράφουμε την πορεία ανακάλυψης στην οδό ψυχικής υγείας. Μιλάμε με ανθρώπους που συναντάμε καθοδόν και καταγράφουμε με ημερολογιακή διάταξη τις κινήσεις μας για την επίτευξη των σκοπών μας. Το γράψιμο έχει γίνει αφορμή να γνωρίσουμε ανθρώπους και να διατηρήσουμε μια δυναμική που μας φέρνει πιο κοντά.