9/7/11

Mία Ευρωπαική Διάκριση για τον Σύλλογό μας

Ο Σύλλογος ΚΙΝ.Α.Ψ.Υ επιλέχθηκε στην πρώτη θέση από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Φορέων Ψυχικής Υγείας Gamian για την εκδήλωση ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία « Κάνε μια Στάση και Άλλαξε Στάση…!»
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 2010, στις εγκαταστάσεις του Μετρό Συντάγματος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας και άφησε άριστες εντυπώσεις τόσο από την προσέλευση του κόσμου όσο και από την ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε, γεμάτη μουσική, χαμόγελα, συζήτηση, κατάθεση προβληματισμών και συναισθημάτων.
Η Κίνηση Αδελφών Ατόμων με προβλήματα Ψυχικής Υγείας με ιδιαίτερη τιμή και χαρά πληροφορήθηκε την κατάταξη της εκδήλωσης «Κάνε μια Στάση και άλλαξε Στάση…!» στη πρώτη θέση μεταξύ τριών έργων που παρουσιάσθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Φορέων Ψυχικής Υγείας Gamian, στα πλαίσια των Βραβείων Καλών Πρακτικών “Gamian-Europe Good Practices Award 2011”
Η βράβευση της ΚΙΝ.Α.Ψ.Υ από την Gamian θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 22 Σεπτεμβρίου 2011 και το βραβείο θα παραλάβει η κα Κατερίνα Αγγελή, η οποία είναι εργαζόμενη στο metro και μέλος του ΔΣ της ΚΙΝ.Α.Ψ.Υ.
Η βράβευση αυτή μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας στην κατεύθυνση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κόσμου στα θέματα ψυχικής υγείας αλλά και στην παροχή υπηρεσιών φροντίδας και υποστήριξης σε αδελφούς και ψυχικά πάσχοντες.
Τα Αδέλφια Ατόμων με προβλήματα Ψυχικής Υγείας θέλουμε να ευχαριστήσουμε την εταιρία "Αττικό Μετρό" χάρη στην οποία μας παραχωρήθηκε η αίθουσα εκδηλώσεων στον Σύνταγμα, τους συνδιοργανωτές: 1) Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας, 2) “Έδρα”, 3) ΠΕΨΑΕΕ, και 4) δίκτυο φορέων ψυχικής υγείας ΑΡΓΩΣ χωρίς τους οποίους δεν θα μπορούσε να είχε γίνει η εκδήλωση, και τέλος το Υπουργείο Υγείας και την World Federation for Mental Health που έθεσαν την εκδήλωση υπό την αιγίδα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Περιγράφουμε την πορεία ανακάλυψης στην οδό ψυχικής υγείας. Μιλάμε με ανθρώπους που συναντάμε καθοδόν και καταγράφουμε με ημερολογιακή διάταξη τις κινήσεις μας για την επίτευξη των σκοπών μας. Το γράψιμο έχει γίνει αφορμή να γνωρίσουμε ανθρώπους και να διατηρήσουμε μια δυναμική που μας φέρνει πιο κοντά.