28/6/11

Καταγγελίες για σπατάλη στη διοργάνωση των Special Olympics.

Bουίζουν τα ελληνικά sites σήμερα για όργιο σπατάλης στη διοργάνωση των Special Olympics που ξεκίνησε το Σάββατο, στην Αθήνα.
Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά. Μόνο η τελετή έναρξης κόστισε 7,7 εκατ. ευρώ. Συνολικά το κόστος της διοργάνωσης αναμένεται να φτάσει τα 70 εκατ. ευρώ, ποσό που ξεπερνά τον προϋπολογισμό και των δύο προηγούμενων διοργανώσεων μαζί. Το Δουβλίνο είχε δαπανήσει 30 εκατ. και η Σαγκάη 36 εκατ.
Πολλά άρθρα κάνουν λόγο για πιέσεις της προέδρου της οργανωτικής επιτροπής των παγκόσμιων αγώνων Special Olympics Eλλάδος Γιάννα Δεσποτοπούλου προς την κυβέρνηση, για τη χορήγηση επιπλέον 28,2 εκατ. για άμεσες δαπάνες και άλλα 12 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των χορηγικών προγραμμάτων της διοργάνωσης. Στο τραγικό οικονομικό περιβάλλον της περιόδου καμιά τράπεζα δεν φαίνεται πρόθυμη να γίνει «μέγας χορηγός», αφήνοντας στο ελληνικό κράτος να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Πηγή: http://www.lifo.gr/now/view/3706

Φαίνεται ότι και στα Special Olympics, δεν διδαχθήκαμε από τις σπατάλες στους Ολυμπιακούς του 2004. Πραγματικά τραγικό, να μην επιχορηγούνται ούτε με μικρά ποσά οι ελληνικοί αναπηρικοί σύλλογοι. Να λαμβάνει συγγενής της προέδρου της διοργάνωσης των αγώνων 8.000 το μήνα μισθό (!) και για παράδειγμα ο σύλλογός μας τα μόνα χρήματα που έχει λάβει είναι 1.000 χίλια ευρώ τα 3 χρόνια της λειτουργίας της σαν ενίσχυση για την επιτυχημένη γιορτή ψυχικής υγείας στο Σύνταγμα. Τι ρόλο παίζουν οι φιέστες σε μια περίοδο που είμαστε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας ; Θυμίζω ξανά το ποσό για τις εκδηλώσεις μιας μόνο εβδομάδας 70.000.000 ευρώ είναι πραγματικά θλιβερό και θα έπρεπε κάποιοι να λογοδοτήσουν. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:


Περιγράφουμε την πορεία ανακάλυψης στην οδό ψυχικής υγείας. Μιλάμε με ανθρώπους που συναντάμε καθοδόν και καταγράφουμε με ημερολογιακή διάταξη τις κινήσεις μας για την επίτευξη των σκοπών μας. Το γράψιμο έχει γίνει αφορμή να γνωρίσουμε ανθρώπους και να διατηρήσουμε μια δυναμική που μας φέρνει πιο κοντά.