20/2/13

Δύσκολες στιγμές για το Οικοτροφείο «Αθηνά»



Αγαπητοί συνάδελφοι καλημέρα,
με το παρόν θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε εκ μέρους των εργαζομένων, των εξυπηρετούμενων και του Δ.Σ της ΠΕΨΑΕΕ όλους τους συναδέλφους που θέλησαν να μας συμπαρασταθούν και να μας υποστηρίξουν στις ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές που περνάμε  μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Οικοτροφείο «Αθηνά» και τις τραγικές συνέπειες της με τον θάνατο ενός ενοίκου μας, τους σοβαρότατους τραυματισμούς τριών άλλων και την απώλεια μιας εξ αυτών χτες στην εντατική του Θριασίου.
Δυστυχώς, παρόλο που το Οικοτροφείο μας διέθετε όλα τα προβλεπόμενα από το πιστοποιητικό πυρασφάλειας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και από την Άδεια Λειτουργίας  και παρά την εγρήγορση των δύο ατόμων του προσωπικού βάρδιας δεν  κατέστη δυνατή η αποτελεσματική παρέμβαση του προσωπικού και της πυροσβεστικής για τη διάσωση όλων των ενοίκων μας, αφού σύμφωνα και με μαρτυρία ενοίκου μας –φυσικού αυτουργού της πυρκαγιάς πρόκειται για εμπρηστική ενέργεια και όχι για  απλό ατύχημα.
Μέρες μετά εξακολουθούμε να βιώνουμε  την τραγικότητα και καλούμαστε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες και άπειρα θέματα που ανακύπτουν. Μέσα από την οποιαδήποτε επίπονη προσπάθεια της ανασύνταξης δεν παύουμε να σκεφτόμαστε την θέση εκείνων των Μονάδων Ψυχικής Υγείας που στερούνται της Άδειας Λειτουργίας και πιστοποιητικού πυρασφάλειας. Το δυστύχημα αυτό θεωρούμε ότι πρέπει να αποτελέσει τον καταλύτη για την άμεση υλοποίηση όλων των απαραίτητων παρεμβάσεων για την λήψη πιστοποιητικού πυρασφάλειας από  όλες τις μονάδες ψυχικής υγείας  και την  άμεση  έκδοση  αδειών λειτουργίας, διαδικασία που απαιτεί την οικονομική υποστήριξη από πλευράς του Υπουργείου Υγείας.
Εκφράζουμε τα πιο εγκάρδια συλλυπητήρια μας προς τις οικογένειες των άτυχων ενοίκων μας που έχασαν την ζωή τους  και τις θερμότερες ευχές μας για την ταχύτερη ανάρρωση στους υπόλοιπους.
Κλείνοντας, θα θέλαμε ευχαριστήσουμε το προσωπικό μας για την ανταπόκριση τους στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που περνάμε, να ευχαριστήσουμε τα στελέχη της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας που συνέβαλλαν στην αντιμετώπιση των αναγκών που δημιουργήθηκαν για την φιλοξενία των ενοίκων μας και να  ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα  το ΑΝΙΜΑ, την ΕΔΡΑ και την ΕΠΑΨΥ που φιλοξενούν προσωρινά τους υπόλοιπους ενοίκους του Οικοτροφείου μας.
Το Δ.Σ της ΠΕΨΑΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Περιγράφουμε την πορεία ανακάλυψης στην οδό ψυχικής υγείας. Μιλάμε με ανθρώπους που συναντάμε καθοδόν και καταγράφουμε με ημερολογιακή διάταξη τις κινήσεις μας για την επίτευξη των σκοπών μας. Το γράψιμο έχει γίνει αφορμή να γνωρίσουμε ανθρώπους και να διατηρήσουμε μια δυναμική που μας φέρνει πιο κοντά.