22/5/12

Νέα

O σύλλογός ΚΙΝ.Α.Ψ.Υ. μετέχει στην Γενική Συνέλευση της EUFAMI που θα γίνει αυτήν την Εβδομάδα στις Βρυξέλλες με σκοπό την καλύτερη συμμετοχική διοίκηση της EUFAMI και την υποστήριξη συλλόγων οικογενειών στην Ευρώπη. Θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Ευρωκοινοβούλιο. Έγινε επικοινωνία με τους κους Κρίτων Αρσένη και Θόδωρο Σκυλακάκη οι οποίοι βρίσκονται στην επιτροπή υγείας καθώς επίσης και με γραφεία άλλων Ευρωβουλευτών με σκοπό την διερεύνηση του πως μπορούν να προβληθούν τα δίκαια των συλλόγων οικογενειών. Βέβαια απαιτείται και μια γνώση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου σε επίπεδο ΕΕ και για αυτό θα θέλαμε την υποστήριξή των μελών του συλλόγου.

Θα συναντήσουμε επίσης αυτήν την εβδομάδα μέλη από τον φορέα European Patient Forum (http://www.eu-patient.eu/) ο οποίος θα διοργανώσει στην Πορτογαλία, ανοιχτό σε κάθε ελληνικό φορέα ατόμων με αναπηρία, εντός του 2012 συνέδριο μεσογειακών χωρών με θέμα κάτι που ενδιαφέρει κάθε σύλλογο: Τρόπους αναζήτησης πόρων για τους συλλόγους (structural funds, funding from the industry, project grants). Αν είστε σύλλογος ατόμων με αναπηρία μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ΚΙΝ.Α.Ψ.Υ. για περισσότερες λεπτομέρειες.

Τέλος αναζητούμε συνεργάτες που έχουν τεχνογνωσία στην υποβολή προτάσεων μέσω της DG Health της ΕΕ για συνεργασία. 

Τέλος να ενημερώσουμε τα μέλη μας ότι αναμένουμε την συμμετοχή τους στην Γενική συνέλευση της ΚΙΝΑΨΥ στις 31.5.2012 στις 17:30 στην οδό Αλκαμένους 8.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Περιγράφουμε την πορεία ανακάλυψης στην οδό ψυχικής υγείας. Μιλάμε με ανθρώπους που συναντάμε καθοδόν και καταγράφουμε με ημερολογιακή διάταξη τις κινήσεις μας για την επίτευξη των σκοπών μας. Το γράψιμο έχει γίνει αφορμή να γνωρίσουμε ανθρώπους και να διατηρήσουμε μια δυναμική που μας φέρνει πιο κοντά.