19/4/12

Nέα από τον Γραμματέα της ΚΙΝ.Α.Ψ.Υ.

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους και τα μέλη του συλλόγου,

 
Σήμερα καταθέσαμε επιστολή μας στον Δήμαρχο Αθηναίων για την αναζήτηση χώρου.
Eπίσης αναζητούμε συνεργασία με μέλη του συλλόγου μας που μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με προνομιακές τιμές ή να συμβουλεύσουν σαν εθελοντές τον σύλλογο. (Επαγγελματίες, Δικηγόροι, και κάθε άλλο Επάγγελμα) αλλά και φορείς ψυχικής υγείας.
 
Πως θα οργανωθούμε και θα αναπτύξουμε συμμαχίες σαν σύλλογος ;
Θέλει προσοχή το εν λόγω θέμα και δεν αποτελεί τακτική του συλλόγου μας να προτείνει ιδιώτες επαγγελματίες.  Όλοι μας πάμε με την μέθοδο της Δοκιμής. Είναι σημαντικό να γνωρίζει ο σύλλογος επαγγελματίες και επίσης ποιο είναι το "προνομιακό" κόστος της συνεργασίας. Συνεργασίες χωρίς κόστος υπό την μορφή συμβουλών ονομάζονται "pro bono". Για παράδειγμα η εταιρία Singular και η Microsoft προσέφεραν δωρεάν λογισμικό στην ΚΙΝ.Α.Ψ.Υ.  Ο Η/Υ αγοράστηκε με χρήματα του συλλόγου. Η εταιρία System Soft προσέφερε δωρεάν παραμετροποίηση και εκπαίδευση σε Λογισμικό Πακέτο. Επίσης σε επίπεδο συμβουλών για την Ψυχική Υγεία ο ψυχίατρος από τα Γιάννενα κος Μωρόγιαννης απαντά καθημερινά σε ερωτήματα επισκεπτών του site www.kinapsi.gr.

Από που θα λάβουμε υποστήριξη ;
Σε πρόσφατη συζήτηση με ανθρώπους που έχουν γνώση του τοπίου της ψυχικής υγείας στην Ελλάδα μας προτάθηκε μεμονωμένα σαν άτομα αλλά και σαν σύλλογος να απευθυνθούμε σε Δομές Ψυχικής Υγείας του ψυχαργώς (όπως είναι η ΠΕΨΑΕΕ, η Κλιμακα, η Έδρα, η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και ψυχικής υγείας και να διεκδικούμε δυναμικά, ή καλύτερα να υποβάλουμε περισσότερα αιτήματα. Αιτήματα για ομάδες, αιτήματα για ατομική ψυχολογική υποστήριξη κλπ. Αιτήματα που έχουν να κάνουν με τα δικαιώματα και την κοινωνική επανένταξη.

Είναι πολύ έξυπνο να μάθουμε να αξιοποιούμε όσα ήδη υπάρχουν με τον καλύτερο και πιο οικονομικό τρόπο. Οι γνώσεις μας και η Δικτύωσή μας σαν σύλλογος αυτό μας το επιτρέπει. Περιμένουμε τις προτάσεις των μελών για ομάδες ή για οποιαδήποτε άλλη ανάγκη με σκοπό να την παραπέμψουμε στα αντίστοιχα κέντρα ημέρας η δομές ψυχικής υγείας.

Να είστε σίγουροι ότι με τα μέσα που διαθέτουμε και σε εθελοντικό επίπεδο κάνουμε όσα μπορούμε ώστε τα άτομα με ψυχική νόσο και τα αδέλφια τους να λαμβάνουν τις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη.

Επίσης κινούμαστε συστηματικά ώστε ο σύλλογος να έχει οργάνωση και υποδομή ώστε να συνεχίσει να στηρίζει τα μέλη του. Στην προσπάθεια αυτή σας θέλουμε συμπαραστάτες.
 
Επόμενες Συναντήσεις:

 1) Τετάρτη 26.4.2012 (18:00) Πολιτιστική Εξόρμηση Απριλίου στον Ελληνικό Κόσμο, Πειραιώς 254
2)  Πέμπτη 10.5.2012 (18:00) Cafe συζήτησης Μαίου στο cafe To Πάρκο στο Πάρκο Ελευθερίας, Μετρό Μέγαρο Μουσικής.
3) Πέμπτη 31.5.2012 (17:00 - 21:00) Η Απολογιστική Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΚΙΝ.Α.Ψ.Υ. στην οδό Αλκαμένους 8, Μετρό Σταθμός Λαρίσης.

Με εκτίμηση,

Σπύρος Ζορμπάς
Μέλος Δ.Σ. EUFAMI
Γεν.Γραμματέας ΚΙΝ.Α.Ψ.Υ.

ΥΓ: Η EUFAMI πραγματοποιεί την Γενική της Συνέλευση στις 26.5.2012 στο Βέλγιο και επίσκεψη στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο στις 25.5.2012. Σήμερα στείλαμε επιστολές στους 22 Έλληνες Ευρωβουλευτές και τους 6 Κύπριους με διερεύνηση πιθανής συνάντησης. Μας απάντησαν κάποιοι ότι η ολομέλεια θα είναι εκείνη την εβδομάδα στο Στρασβούργο. Ενημερώνουμε τα μέλη της ΕUFAMI ότι καλύπτεται για ένα άτομο το ταξίδι για το σεμινάριο έως ένα άτομο για κάθε οργάνωση μέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Περιγράφουμε την πορεία ανακάλυψης στην οδό ψυχικής υγείας. Μιλάμε με ανθρώπους που συναντάμε καθοδόν και καταγράφουμε με ημερολογιακή διάταξη τις κινήσεις μας για την επίτευξη των σκοπών μας. Το γράψιμο έχει γίνει αφορμή να γνωρίσουμε ανθρώπους και να διατηρήσουμε μια δυναμική που μας φέρνει πιο κοντά.