9/2/12

Έκκληση σε Λ. Παπαδήμο από την Ε.Σ.ΑΜεΑ


Προς:
                   κ. Λ. Παπαδήμο
Λέτε να επιδειχθεί ευαισθησία στα ζητήματα των ατόμων με αναπηρία ;
Για μια ακόμα φορά η συνομοσπονδία "σφυροκοπά" την αρμόδια πολιτική ηγεσία
με επιστολές για τα δίκαια αιτήματα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους
                                                                                                                                Πρωθυπουργό της χώρας

ΚΟΙΝ:
-κ. Κ. Παπούλια, Πρόεδρο Ελληνικής Δημοκρατίας
-κ. Θ. Πάγκαλο, Αντιπρόεδρο Κυβέρνησης
-κ. Ευ. Βενιζέλο, Αντιπρόεδρο Κυβέρνησης, Υπουργό Οικονομικών                                                        
-Αρχηγούς πολιτικών κοινοβουλευτικών κομμάτων
-Πρόεδρο και μέλη Ελληνικού Κοινοβουλίου
-Μέλη Υπουργικού Συμβουλίου
-Πρόεδρο ΟΚΕ
-Κοινωνικούς Εταίρους
-Φορείς Μέλη Ε.Σ.ΑμεΑ και Φορείς Μέλη αυτών

Θέμα :   Προστατέψτε τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους από το νέο μνημόνιο της εξαθλίωσης, υποτέλειας και εξόντωσης θεμελιωδών κοινωνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων  


Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα δανειακή σύμβαση που οι όροι της οδηγούν την πλειονότητα των πολιτών της στη φτώχεια. Ανάμεσα σε αυτούς τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους, των οποίων η ανησυχία για το αύριο λαμβάνει εφιαλτικές διαστάσεις. Είναι εκείνοι οι πολίτες που αντιμετωπίζουν το πρόσθετο κόστος για την κάλυψη των αναγκών αναπηρίας τους, το οποίο βρίσκεται σε ευθεία συνάρτηση με το βαθμό αναπηρίας τους. Είναι εκείνοι οι πολίτες που νέα άκριτη και οριζόντια μείωση κοινωνικών, υγειονομικών, προνοιακών, παροχών θα τους οδηγήσει, όχι βήμα βήμα όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα, αλλά κατευθείαν στον Καιάδα. Είναι εκείνοι οι πολίτες που οι ίδιοι και τα μέλη των οικογενειών τους αντιμετώπιζαν διαχρονικά την ανεργία η οποία ήδη λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις.

Σε αυτή τη φάση δεν συζητάμε για μέτρα προστασίας τους από τη φτώχεια αλλά για μέτρα προστασίας από την εξαθλίωση και εξόντωσή τους. Η πλειονότητα των ατόμων με αναπηρία αυτή τη στιγμή ζει με πενιχρές αναπηρικές συντάξεις ή με προνοιακά επιδόματα, τα οποία δεν μπορούν να εγγυηθούν ούτε αυτή την κάλυψη των στοιχειωδών βιοτικών τους αναγκών, πόσο μάλλον των πρόσθετων αναγκών που πηγάζουν από την αναπηρία τους.

Το αναπηρικό κίνημα συντασσόμενο με τα συνδικάτα των εργαζομένων και τους φορείς της κοινωνίας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του με το νέο μνημόνιο. Το μνημόνιο της εξαθλίωσης της υποτέλειας και της εξόντωσης των κοινωνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών.

Σας καλούμε έστω και τώρα να προστατέψετε τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειες τους.

                                                                                Με εκτίμηση

                                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                       Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ                                      ΧΡ. ΝΑΣΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σχετικά με Εμάς (μάθε περισσότερα)

Το Forum (κάντε εγγραφή, λάβετε το password στο mail που θα δηλώσετε, αλλάξτε το password (βάζοντας ένα πιο εύκολο!) πιέζοντας πάνω στο user name αφού έχετε συνδεθεί)Περιγράφουμε την πορεία ανακάλυψης στην οδό ψυχικής υγείας. Μιλάμε με ανθρώπους που συναντάμε καθοδόν και καταγράφουμε με ημερολογιακή διάταξη τις κινήσεις μας για την επίτευξη των σκοπών μας. Το γράψιμο έχει γίνει αφορμή να γνωρίσουμε ανθρώπους και να διατηρήσουμε μια δυναμική που μας φέρνει πιο κοντά.