27/11/11

Συνάντηση ΔΣ EUFAMI 25 & 26 Nοεμβρίου

Στο video μπορείτε να ακούσετε την πρώην πρόεδρο της EUFAMI, μητέρα ατόμου με ψυχική νόσο να μιλά για την Ευρωπαϊκή αυτή ομοσπονδία. Η 2η συνεχόμενη θητεία της ως πρόεδρος έφτασε στο τέλος και σύμφωνα με το καταστατικό δεν δικαιούται να την ανανεώσει. Και η ίδια όμως έχει πολλά νέα σχέδια στα οποία θέλει να αφοσιωθεί.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της EUFAMI έγινε στις 25 και 26 Νοεμβρίου στην Αυστριακή πόλη Salzburg (έδρα του συλλόγου οικογενειών στον οποίο δραστηριοποιείται και η Sigrid Stephen http://www.aha-salzburg.at/) και ανάμεσα στα άλλα εξέλεξε νέο πρόεδρο τον Bert Johnson από το Ηνωμένο Βασίλειο (προερχόμενο από τους μεγαλύτερους συλλόγους οικογενειών στην Ευρώπη http://www.rethink.org/ και πατέρα ατόμου με ψυχική νόσο) ως νέο πρόεδρο. Το Δ.Σ. της EUFAMI αποτελείται από 7 άτομα (Αντιπρόεδρος από την Μάλτα, Γραμματέας από το Βέλγιο, Ταμείας από Ιρλανδία και μέλη από Ελλάδα, Γαλλία και Ιταλία). Στην προσεχή Γενική Συνέλευση της EUFAMI η οποία θα γίνει στην έδρα της Ομοσπονδίας στην πόλη Leuven του Βελγίου το Μάιο 2012 θα εκλεγούν άλλα 2 μέλη τα οποία θα προέρχονται από χώρες που δεν εκπροσωπούνται σήμερα στο Δ.Σ.

Οι στόχοι της EUFAMI είναι πολλοί. Για παράδειγμα ένας στόχος ενδυνάμωση της φωνής των οικογενειών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ηπείρου στις οποίες δεν υπάρχουν σύλλογοι οικογενειών (π.χ. Βουλγαρία, Τουρκία) ή υπάρχουν αλλά αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Η προώθηση και ενημέρωση προγραμμάτων Ψυχοεκπαίδευσης όπως είναι τo Prospect.
Είναι στους στόχους του νέου Δ.Σ. η διατύπωση των προτεραιοτήτων και της αποστολής. Η επίτευξη της Δικτύωσης και της Διεκδίκησης δια μέσου της συνηγορίας των δικαιωμάτων των οικογενειών οικογενειών ατόμων με ψυχική νόσο στο Ευρωπαικό επίπεδο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Δ.Σ. της EUFAMI μετέχει και ψυχίατρος (με σαφή προσανατολισμό στην ψυχοκοινωνική αποκατάσταση) από την Βόρεια Ιταλία ο οποίος έχει και την ιδιότητα να είναι και  γιός ατόμου με ψυχική νόσο.   Η απουσία της έμπειρης Sigrid Stephen θα είναι αισθητή και κάνουμε την ευχή τα νέα μέλη να σταθούν άξιοι αντικαταστάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Περιγράφουμε την πορεία ανακάλυψης στην οδό ψυχικής υγείας. Μιλάμε με ανθρώπους που συναντάμε καθοδόν και καταγράφουμε με ημερολογιακή διάταξη τις κινήσεις μας για την επίτευξη των σκοπών μας. Το γράψιμο έχει γίνει αφορμή να γνωρίσουμε ανθρώπους και να διατηρήσουμε μια δυναμική που μας φέρνει πιο κοντά.