7/10/11

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας Αίθουσα «Πλειάδες», του Πνευματικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη»

Γρηγορίου Λαμπράκη & Καρυταίνης, 2ος όροφος, Κορυδαλλός

18:00

Οι εξελίξεις των τελευταίων ετών έχουν δημιουργήσει τεράστια ρήγματα στην ελληνική κοινωνία.

Οι οικονομικές πιέσεις, το ανασφαλές εργασιακό περιβάλλον, το άγχος και η αναταραχή στη λειτουργία των υπηρεσιών προς τον πολίτη έχουν γίνει πλέον πηγές σοβαρών προβλημάτων για όλους.

Μέσα από την έμφαση που δίνουμε όλοι στα οικονομικά δεδομένα ξεχνούμε την αναγκαιότητα της διασφάλισης της υγείας μας σε ψυχολογικό επίπεδο, ενώ οι απαιτήσεις για υπηρεσίες ψυχικής υγείας έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Αν και έχουμε κάθε δικαίωμα να αισθανόμαστε αγανακτισμένοι και απογοητευμένοι, αυτό που χρειάζεται πλέον να κάνουμε συνειδητά είναι να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα.

Γνωρίζοντας ότι κανένας δεν είναι σε θέση να μας διασφαλίσει ή να μας «σώσει», χρειάζεται να ξεκινήσουμε συλλογικές διαδικασίες με σκοπό την εξεύρεση βιώσιμων και αποτελεσματικών λύσεων για την αυτοδιαχείριση των υπηρεσιών που θέλουμε να έχουμε.

Χρειάζεται να γίνει κατανοητό ότι κανένας μόνος του δεν είναι σε θέση να δώσει λύση στα όποια προβλήματά του και έχει ανάγκη και τους συμπολίτες του.

Μαζί είναι καλύτερα!

Η ΑΝΙΜΑ αμκε-μκο μαζί με τον Σύλλογο Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία Κορυδαλλού, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Κορυδαλλού και το Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης του Δήμου Κορυδαλλού καλούν φορείς και ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν σε μια ανοιχτή ομάδα αυτοβοήθειας για την ψυχική υγεία.

Στο δρόμο για την αυτοοργάνωση σε τοπικό κοινωνικό επίπεδο.

Η ΑΝΙΜΑ αμκε-μκο είναι μη κρατικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2005 και δραστηριοποιείται μη κερδοσκοπικά στο χώρο της ψυχικής υγείας. Προσφέρει υπηρεσίες στήριξης, θεραπείας και εκπαίδευσης σε όποιον τις έχει ανάγκη προκειμένου να νιώθει υγιής και δημιουργικός και να είναι σε θέση να λαμβάνει ικανοποίηση από την καθημερινή του ζωή, αντιμετωπίζοντας το άτομο μέσα από την κοινωνία.

Είμαστε στη διάθεση σας, για οποιαδήποτε πληροφορία.

Πληροφορίες:
Τηλ. 210 4955025

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Περιγράφουμε την πορεία ανακάλυψης στην οδό ψυχικής υγείας. Μιλάμε με ανθρώπους που συναντάμε καθοδόν και καταγράφουμε με ημερολογιακή διάταξη τις κινήσεις μας για την επίτευξη των σκοπών μας. Το γράψιμο έχει γίνει αφορμή να γνωρίσουμε ανθρώπους και να διατηρήσουμε μια δυναμική που μας φέρνει πιο κοντά.