29/9/11

Μέχρι την Κυριακή πρέπει να στείλετε SMS για να δηλώσετε πως είσαστε ΑμεΑ και άρα δικαιούχος καταβολής μειωμένου έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων

Μέχρι την Κυριακή πρέπει να στείλετε SMS για να δηλώσετε πως είσαστε ΑμεΑ και άρα δικαιούχος καταβολής μειωμένου έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων (0,50¤) και δικαιούχων απαλλαγής.

Πιο συγκεκριμένα:

Για την εφαρμογή της εν λόγω διάταξης, προκειμένου να μην επιβληθεί τέλος στους δικαιούχους απαλλαγής ή να επιβληθεί τέλος με μειωμένο συντελεστή και προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, τα πρόσωπα που τυγχάνουν του μειωμένου τέλους ή της απαλλαγής (περιπτώσεις I και II) πρέπει να αποστείλουν γραπτό μήνυμα (sms) κινητής τηλεφωνίας στον αριθμό 54160 αναγράφοντας ΕΤΑ, τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου τους και τον αριθμό της παροχής τους διαχωριζόμενα με ένα κενό χαρακτήρα, μέχρι την 2 Οκτωβρίου 2011.

Η Γ.Γ.Π.Σ., αφού επεξεργαστεί τα στοιχεία, θα απαντήσει σε όλα τα μηνύματα για το αποτέλεσμα της αίτησης με γραπτό μήνυμα (sms) είτε ότι η αίτηση έγινε δεκτή είτε ότι έχει απορριφθεί.

Στη συνέχεια η Γ.Γ.Π.Σ., παραδίδει ηλεκτρονικό αρχείο στη Δ.Ε.Η. και στους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος για τα πρόσωπα που απαλλάσσονται του ειδικού τέλους ή που δικαιούνται μειωμένο τέλους, με τον αντίστοιχο αριθμό παροχής.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποβάλει γραπτό μήνυμα μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία (2/10/2011), θα καταβάλει την πρώτη δόση και δύναται με την ίδια διαδικασία να το υποβάλει εκπρόθεσμα μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2011 και εφόσον η αίτηση γίνει δεκτή θα ληφθεί υπόψη στον πρώτο λογαριασμό που θα εκδοθεί από τη Δ.Ε.Η. μετά την έγκριση της αίτησης.

Και να μην πει κανένας πως η τεχνολογία των SMS δεν είναι προσπελάσιμη ;-)

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου στο http://www.disabled.gr/lib/?p=41234

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Περιγράφουμε την πορεία ανακάλυψης στην οδό ψυχικής υγείας. Μιλάμε με ανθρώπους που συναντάμε καθοδόν και καταγράφουμε με ημερολογιακή διάταξη τις κινήσεις μας για την επίτευξη των σκοπών μας. Το γράψιμο έχει γίνει αφορμή να γνωρίσουμε ανθρώπους και να διατηρήσουμε μια δυναμική που μας φέρνει πιο κοντά.