29/11/10

Συμμετοχή ΠΟΣΟΨΥ και ΚΙΝΑΨΥ στην πορεία της Παρασκευής μπροστά στο Σύνταγμα

Το μήνυμα της ΠΟΣΟΨΥ για την 
Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Κάθε χρόνο στις 3 Δεκέμβρη ξυπνά η δήθεν ευαισθησία των κυβερνώντων απέναντι στους ήρωες της ζωής (άτομα με αναπηρία).
Ευχολόγια, υποσχέσεις, δεσμεύσεις ακούγονται που δυστυχώς ισχύουν μόνο για λίγες ώρες και ξεθυμαίνουν στο απόηχο των εορταστικών εκδηλώσεων και στον εφησυχασμό της πολιτείας ότι έκανε το καθήκον της και τίμησε την Εθνική Ημέρα.
Στις 3 Δεκέμβρη 2010 και εν μέσω της καταστροφικής οικονομικής κρίσης που δυσκολεύει τη ζωή των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους , με τα μέτρα της κυβέρνησης που έχουν ήδη επιβληθεί, με τα μέτρα που ακούγεται ότι θα επιβληθούν να τους οδηγεί στην οικονομική και ηθική εξαθλίωση καθιστώντας τους ως φτωχότερους των φτωχών.
Στις 3 Δεκέμβρη 2010 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία (Π.Ο.Σ.Ο.Ψ.Υ) ενώνει τη φωνή της με αυτή της φωνής του Παν-αναπηρικού συλλαλητηρίου με το μήνυμα:

ΟΧΙ πια, στις πολιτικές που οδηγούν στην κατάρρευση του συστήματος Πρόνοιας και Υγείας. ΟΧΙ πια, στα ευχολόγια των κυβερνώντων που προσβάλλουν τον πολιτισμό και τη Δημοκρατία μας. ΝΑΙ, στον άμεσο σχεδιασμό και στην υλοποίηση Εθνικού Προγράμματος για την αναπηρία σε όλους τους τομείς.


Η Πρόεδρος                                      Η Γεν. Γραμματέας
Νομίδου Νίκη-Ελένη                       Τριανταφύλλου Αγγελική

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Περιγράφουμε την πορεία ανακάλυψης στην οδό ψυχικής υγείας. Μιλάμε με ανθρώπους που συναντάμε καθοδόν και καταγράφουμε με ημερολογιακή διάταξη τις κινήσεις μας για την επίτευξη των σκοπών μας. Το γράψιμο έχει γίνει αφορμή να γνωρίσουμε ανθρώπους και να διατηρήσουμε μια δυναμική που μας φέρνει πιο κοντά.