25/11/10

Ψυχόδραμα με την Σωτηρία Δριβάλου @ six d.o.g.s

Συντονισμός του Σεμιναρίου:
Σωτηρία Δριβάλου (Ψυχοπαιδαγωγός - Ψυχοδραματίστρια)
Γραμματή Νταλώση (Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Ψυχοδραματίστρια)
Σταύρος Κεβόπουλος (Ψυχολόγος - Ψυχοδραματιστής)

Μεσημεριανό session, την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι
Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών του σεμιναρίων γύρω από τον χώρο του ευρύτερου Art Therapy, τα οποία διεξάγονται άνα άτακτα χρονικά διαστήματα στο six d.o.g.s, οργανώνεται 4ωρο ανοιχτό σεμινάριο Ψυχοδράματος από 3 ανθρώπους με χρόνια ειδίκευση στον τομέα του Ψυχοδράματος.

Κάντε ένα ταξίδι στον εαυτό σας μέσα από το ψυχόδραμα.

Το ψυχόδραμα είναι μια μέθοδος ομαδικής ψυχοθεραπείας που βασίζεται στην χρήση θεατρικών τεχνικών. Τα άτομα με την χρήση της σκηνής μπορούν να επικεντρωθούν στο συναίσθημά τους και να ανακαλύψουν νέες, πιο υγιείς αντιδράσεις στα προβλήματά τους καλλιεργώντας τον αυθορμητισμό και την δημιουργικότητα.
Το ψυχόδραμα χωρίς να παρακάμπτει τον λόγο, επιτρέπει στα άτομα με την χρήση της σκηνής να επικεντρωθούν στο βίωμα και να ανακαλύψουν νέες, πιο υγιείς αντιδράσεις στα προβλήματά τους, καλλιεργώντας τον αυθορμητισμό και την δημιουργικότητα.

Κύριος εισηγητής του ψυχοδράματος θεωρείται ο Jacob Levy Moreno, ο οποίος ίδρυσε το λεγόμενο “αυτοσχέδιο θέατρο” στην Βιέννη την δεκαετία  του '20 μέσα στο οποίο εξασκούσε το ψυχόδραμα και την δεκαετία του' 30 μετέβη στην Νέα Υόρκη όπου θεμελίωσε ερευνητικά και θεωρητικά τις αρχές του Ψυχοδράματος.

Για όσους θέλουν να γνωρίσουν την ψυχοδραματική μέθοδο μπορούν να λάβουν μέρος στο Ανοιχτό Βιωματικό Σεμινάριο Ψυχοδράματος που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 12:00-16:00μ.μ στο Gig Space του six d.o.g.s.


Το σεμινάριο είναι για αυστηρά περιορισμένο αριθμό θέσεων. Παρακαλείστε να κάνετε εγγραφή μέσω τηλεφώνου ή mail. 6979309937 & drivalous@gmail.com


- Ημερομηνία: Kυριακή, 5 Δεκεμβρίου
- Ώρα έναρξης: 12:00 -16:00
- Είσοδος: 10 ευρώ
Περισσότερες πληροφορίες:

six d.o.g.s
Αβραμιώτου  6-8
Μοναστηράκι
Αθήνα
T: +30 210 3210510     
W: http://sixdogs.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Περιγράφουμε την πορεία ανακάλυψης στην οδό ψυχικής υγείας. Μιλάμε με ανθρώπους που συναντάμε καθοδόν και καταγράφουμε με ημερολογιακή διάταξη τις κινήσεις μας για την επίτευξη των σκοπών μας. Το γράψιμο έχει γίνει αφορμή να γνωρίσουμε ανθρώπους και να διατηρήσουμε μια δυναμική που μας φέρνει πιο κοντά.