17/11/10

Φεστιβάλ Δρόμου για τους Αραχτούς

Στην φωτογραφία βλέπετε τους "ΑΡΑΧΤΟΥΣ"  στα πλαίσια του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΟΜΟΥ που πραγματοποιήθηκε  από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 3 Οκτωμβρίου σε διάφορους δρόμους της Αθήνας. Οι "Αραχτοί"  έπαιξαν το Σάββατο 2 Οκτωβρίου , 5 η ώρα το απόγευμα μπροστά στην Καπνικαρέα στην οδό Ερμού και υπήρξε μεγάλη επιτυχία! Η παράσταση  ήταν μουσικοχορευτική και ξεσήκωσε τους περαστικούς με το κέφι και την ζωντάνια της.Ήταν η πρώτη εμπειρία των "Αραχτών" "στο δρόμο" ως κουκλοθεατρική ομάδα   και πρόκειται να υπάρξει συμμετοχή και του χρόνου σ αυτό το θαυμάσιο φεστιβάλ.

Η κουκλοθεατρική ομάδα "ΑΡΑΧΤΟΙ" συναντιέται σχεδόν κάθε Τετάρτη στις το απόγευμα στο Κέντρο Ημέρας της ΠΈΨΑΕΕ στην οδό Αλκαμένους 8 και Χαρίσσης . Η ομάδα κλείνει ένα χρόνο από την δημιουργία της τον περασμένο Οκτώβριο του 2010 και έχει ήδη 4 παραστάσεις στο ενεργητικό της!! Οι κούκλες είναι φτιαγμένες από τα ίδια τα μέλη της ομάδας και τα σενάρια είναι αυτοσχέδια! Τα μέλη της ομάδας  είναι λήπτες υπηρεσιών ψυχική υγείας καθώς και εθελοντές υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Η ομάδα μας έχει φτάσει αισίως τα 10 μέλη και 3 εθελοντές. Συντονίστρια της κουκλοθεατρικής ομάδας η κουκλοπαίχτρια-ψυχοδραματίστρια Σωτηρία Δριβάλου, που είναι από τα πιο δραστήρια μέλη της ΚΙΝΑΨΥ.

Ας θυμηθούμε την παράσταση "Επιστροφή στον Πλανήτη των Κουκλιών" στο παρακάτω σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Περιγράφουμε την πορεία ανακάλυψης στην οδό ψυχικής υγείας. Μιλάμε με ανθρώπους που συναντάμε καθοδόν και καταγράφουμε με ημερολογιακή διάταξη τις κινήσεις μας για την επίτευξη των σκοπών μας. Το γράψιμο έχει γίνει αφορμή να γνωρίσουμε ανθρώπους και να διατηρήσουμε μια δυναμική που μας φέρνει πιο κοντά.