12/9/10

Θετικά Μηνύματα για την Διοργάνωση της 24.10.2010

Αγαπητοί αναγνώστες η ημέρα της "Γιορτής Ψυχικής Υγείας" που θα γίνει στις 24.10.2010 στο Μετρό, Στάση Σύνταγμα έχει βρει θετικής ανταπόκρισης από Ελληνικούς και Ξένους φορείς.

Την ημέρα εκείνη θα υπάρξει στην αίθουσα εκδηλώσεων του μετρό στο Σύνταγμα, έκθεση φορέων ψυχικής υγείας αλλά και έκθεση με έργα (ποιήματα, ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία κ.α.) ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας.


Την συγκεκριμένη εκδήλωση θέτει "υπό αιγίδα"  η "Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγιεινής"( World Federation for Mental Health, WFMH). Πρόκειται για τον οργανισμό που έχει καθιερώσει το θεσμό της Παγκόσμιας ημέρας Ψυχικής Υγείας, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου. Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Μέρας Ψυχικής Υγείας μπορείτε να μεταβείτε εδώ. Ο σύλλογός ΚΙΝΑΨΥ είναι μέλος της WFMH, και συμμετείχε με εισήγηση στο συνέδριό της πέρυσι στην Αθήνα.
Εδώ να σημειώσουμε πως όταν ένας δημόσιος οργανισμός ή μια Ομοσπονδία θέτει μια εκδήλωση "υπο την αιγίδα της" απλά επιτρέπει να μπει σε αφίσες, προσκλήσεις και Δελτία τύπου το όνομά της (ή το λογότυπό της) δίνοντας έτσι πρόσθετο "κύρος" στο γεγονός. Σαν να λέει  δηλαδή πως συμφωνεί με την εκδήλωση. Δεν συνεισφέρει οικονομικά 


Τέλος με χαρά λάβαμε από οργανώσεις από το εξωτερικό μας θετικά μηνήματα, τα οποία και παραθέτουμε:

It is a very interesting idea !
Roger SADA Sweden
Great! Our association "Public initiatives on psychiatry" supports your idea about this event. 
Marianna Bogdan 
Russia

Estonian Mental Health Association is supporting in mind your wonderful event.
Urve Randmaa EMHA
We, Enosh, the Israeli Mental Health Organization are supporting your event for the World Mental Health Day to be held in October 24, 2010.
Yoram Cohen
Chairman of Enosh

Τι μπορείτε να κάνετε αν θέλετε να βοηθήσετε:

1) Την ημέρα της εκδήλωσης να αφιερώσετε κάποια ώρα στο τραπέζι της ΚΙΝΑΨΥ, αν είστε μέλος.
2) Να συμβάλετε στην προώθηση του γεγονότος, αν έχετε κάποιες επαφές με ΜΜΕ ή δημοσιογράφους. Μόλις ετοιμαστεί η αφίσα, το Δελτίο Τύπου και οι προσκλήσεις.
3) Να στηρίξετε οικονομικά την εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Περιγράφουμε την πορεία ανακάλυψης στην οδό ψυχικής υγείας. Μιλάμε με ανθρώπους που συναντάμε καθοδόν και καταγράφουμε με ημερολογιακή διάταξη τις κινήσεις μας για την επίτευξη των σκοπών μας. Το γράψιμο έχει γίνει αφορμή να γνωρίσουμε ανθρώπους και να διατηρήσουμε μια δυναμική που μας φέρνει πιο κοντά.