26/8/10

1-4 Οκτωβρίου στις Σέρρες: Σεμινάριο Ενδυνάμωσης Ληπτών - Συμμετοχή 3 άτομα/ Φορέα

Σας κάνουμε γνωστό ότι ο Σύλλογος Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία (Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ.) Ν. Σερρών στα πλαίσια της ολοκλήρωσης του σεμιναριακού κύκλου που ξεκίνησε, διοργανώνει το 2ο τετραήμερο πανελλήνιο εκπαιδευτικό σεμινάριο (24 ωρών) για την εκπαίδευση και ενδυνάμωση στελεχών ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας στα θέματα της αυτοεκπροσώπησης και της αυτοοργάνωσης για διεκδίκηση της συμμετοχής τους στις διαβουλεύσεις των θεσμικών οργάνων που αφορούν την ανασυγκρότηση του συστήματος ψυχικής υγείας και των υπηρεσιών, στην εφαρμογή του νόμου για τα δικαιώματα τους, που παραβιάζονται καθημερινά. Το σεμινάριο που θα φέρει τον τίτλο «Ο δρόμος προς την κοινότητα. Το προνόμιο της συνηγορίας-αυτοσυνηγορίας και της δικαιοπραξίας» θα διεξαχθεί στην πόλη των Σερρών στο ξενοδοχείο ELPIDA RESORT & SPA, από την 1 έως και 4 Οκτωβρίου 2010, με τη συνεργασία εξειδικευμένων εκπαιδευτών (νομικό, ψυχολόγους, κοινωνικό λειτουργό και έμπειρο μέλος λήπτη υπηρεσιών ψυχικής υγείας).


Το σεμινάριο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία (Π.Ο.Σ.Ο.Ψ.Υ.) και τους συλλόγους-μέλη της, καθώς και με τους ήδη υπάρχοντες συλλόγους των Χρηστών Ψυχιατρικών Υπηρεσιών, Κέντρα Ψυχικής Υγιεινής και Φορείς Ψυχικής Υγείας.

Καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι ιδιαίτερα περιορισμένος και δεν προβλέπεται να ξεπεράσει τα σαράντα πέντε (45) συνολικά άτομα (δύο έως τρία άτομα ανά φορέα), ως προϋπόθεση συμμετοχής των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας στο σεμινάριο θεωρείται η δυνατότητά τους να εμπλακούν ουσιαστικά στη μετέπειτα κατά τόπους αυτοοργάνωση ομάδων αυτοβοήθειας, αυτοεκπροσώπησης και αυτοσυνηγορίας. Μετά τη λήξη του σεμιναρίου θα δοθεί και βεβαίωση συμμετοχής-παρακολούθησης.

Σας ενημερώνουμε ότι η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος λήγει με την πάροδο της 12ης Σεπτεμβρίου 2010, παρακαλούμε λοιπόν να επιστρέψετε τη συνημμένη φόρμα συμμετοχής το αργότερο μέχρι 12 Σεπτεμβρίου 2010. Οι φόρμες συμμετοχής μπορούν να αποστέλλονται συμπληρωμένες μέσω ταχυδρομείου (Τσαλοπούλου 13Α, Σέρρες, Τ.Κ. 62122, Σέρρες), μέσω email (sofpsi-s@otenet.gr), μέσω φαξ (23210-63559). Οι ενδιαφερόμενοι με τη δήλωση της συμμετοχής τους θα ενημερωθούν έγκαιρα βάσει των στοιχείων επικοινωνίας που έχουν συμπληρώσει στη φόρμα συμμετοχής.

Τα έξοδα της συμμετοχής, μετακίνησης, διαμονής και διατροφής καλύπτονται εξ ολοκλήρου από τη χορηγό εταιρεία Janssen Cilag, με την υποστήριξη του ομίλου εταιριών της Johnson & Johnson.

Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν έγκαιρα για το πρόγραμμα του σεμιναρίου και για κάθε λεπτομέρεια που αφορά τη μετακίνηση τους. Για περισσότερες λεπτομέρειες στο τηλέφωνο 6937337111 (κα Νομίδου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σχετικά με Εμάς (μάθε περισσότερα)

Το Forum (κάντε εγγραφή, λάβετε το password στο mail που θα δηλώσετε, αλλάξτε το password (βάζοντας ένα πιο εύκολο!) πιέζοντας πάνω στο user name αφού έχετε συνδεθεί)Περιγράφουμε την πορεία ανακάλυψης στην οδό ψυχικής υγείας. Μιλάμε με ανθρώπους που συναντάμε καθοδόν και καταγράφουμε με ημερολογιακή διάταξη τις κινήσεις μας για την επίτευξη των σκοπών μας. Το γράψιμο έχει γίνει αφορμή να γνωρίσουμε ανθρώπους και να διατηρήσουμε μια δυναμική που μας φέρνει πιο κοντά.