23/7/10

Κοινοτισμός Εθελοντισμός Φιλανθρωπία

Το παρακάτω γράμμα μας έστειλε ο ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής κος Μωρόγιαννης  με τον οποίο συνεργαζόμαστε  για δωρεάν υποστηρικτικές υπηρεσίες σε αδέρφια και φίλους ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας.

"Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας και την αυτοοργάνωση με σκοπό την δικτύωση την διασύνδεση και την κοινή δράση για την καλή πορεία των αδελφών με ψυχικά νοσήματα. Η αξία της είναι ανεκτίμητη αυτή την στιγμή και θα αποδεικνύεται όσο περνούν τα χρόνια και όσο φαίνονται τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων.Κοινοτισμός Εθελοντισμός Φιλανθρωπία αυτά είναι τα ζητούμενα της εποχής που ζούμε.

Επειδή αυτά τα κινεί η κίνησή σας για αυτό ακριβώς τον λόγο ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα για εθελοντική συνεργασία (συζήτηση, ενημέρωση και στήριξη των ανθρώπων που θα χρειαστούν κάποια βοήθεια). Σας υπόσχομαι λοιπόν ότι θα είμαι κοντά σας και μαζί σας για την στήριξη των αδελφών. Οι ανάγκες στην χώρα μας για την φροντίδα των ανθρώπων με Ψυχιατρικά και ψυχοκοινωνικά προβλήματα είναι τεράστιες και οι υπάρχουσες υπηρεσίες ανοργάνωτες και λίγες, σε σχέση με τις ανάγκες που αυξάνονται συνεχώς.

Σας εύχομαι να συνεχίσετε την προσπάθεια με πείσμα, πίστη, σοβαρότητα και ανθρωπιά."
Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Φώτης Μωρόγιαννης
Ψυχίατρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Περιγράφουμε την πορεία ανακάλυψης στην οδό ψυχικής υγείας. Μιλάμε με ανθρώπους που συναντάμε καθοδόν και καταγράφουμε με ημερολογιακή διάταξη τις κινήσεις μας για την επίτευξη των σκοπών μας. Το γράψιμο έχει γίνει αφορμή να γνωρίσουμε ανθρώπους και να διατηρήσουμε μια δυναμική που μας φέρνει πιο κοντά.