15/11/09

Περι Kοινωνικών Συνεταιρισμών

http://www.eikonakoispe.gr/news.htm


http://www.kspechios.gr/

(Στα Αγγλικά) Η "βίβλος" των κοινωνικών συνεταιρισμών: http://www.amazon.com/How-Change-World-Entrepreneurs-Updated/dp/0195334760/ref=pd_bxgy_b_img_b


Και μια Λίστα με τους ΚΟΙΣΠΕ στην Ελλάδα

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ασχοληθει με τους κοινωνικούς συνεταιρισμους. Ευχη μας να γινουν με την στηριξη ολων μας παραγωγικοι και βιωσιμοι.
Το παντρεμα της γνωσης της αγορας με τις κοινωνικες υπηρεσιες σε ευπαθεις κοινωνικες ομαδες ειναι υποθεση και των συλλογων οικογενειων. Ειναι ενας στοχος που πρεπει να εχουμε, μετα τα κεντρα ημερας στα οποια εχουν οφελος να συμμετεχουν τα ατομα με ψυχοκοινωνικες δυσκολιες οι κοινωνικοι συνεταιρισμοι ας ειναι στο νου μας. Να βρει ο αγαπημενος, φιλος η συγγενης μας εργασια σε ενα τομεα που να τον αγγιζει, σε ενα περιβαλλον ειδικα προσαρμοσμενο που θα δειχνει κατανοηση σε ιδιαιτερες συνθηκες εργασιας. Χωρις στοχο για "κατι παραπανω" στο ατομικο θεραπευτικο πλανο του καθενος δεν επερχεται βελτιωση. Με την συνεισφορα των μελων μας ειμαστε στην πρωτη γραμμη της ενημερωσης για θεματα επαγγελματικης επανενταξης. Μεταφερουμε την γνωση που λαμβανουμε. Δεν ειναι τυχαιο που μελος του συλλογου ληπτης υπηρεσιων ψυχικης υγειας βρηκε εργασια σε αντικειμενο που τον ενδιαφερει και εχει σπουδασει σε ενα κοινωνικο συνεταιρισμο. (ΚοιΣΠΕ) Δεν ειναι αναγκη να κανουμε κατι "δικο μας" απο την αρχη ως το τελος και η αξιοποιηση δομων που υπαρχουν ηδη, αρκει να δωσει δημιουργικη απασχοληση σε πολλους συνανθρωπους μας. Αν παλι καταφερουμε να σχεδιασουμε και δικες μας υπηρεσιες ακομα καλυτερα, αν και κατι τετοιο απαιτει δεσμευση και μακροχρονια συνεργασια πολλων απο εμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Περιγράφουμε την πορεία ανακάλυψης στην οδό ψυχικής υγείας. Μιλάμε με ανθρώπους που συναντάμε καθοδόν και καταγράφουμε με ημερολογιακή διάταξη τις κινήσεις μας για την επίτευξη των σκοπών μας. Το γράψιμο έχει γίνει αφορμή να γνωρίσουμε ανθρώπους και να διατηρήσουμε μια δυναμική που μας φέρνει πιο κοντά.