10/10/07

10 Οκτώβρη - Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας. Γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1994 προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τα ψυχικά νοσήματα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοινώνει ότι 450 εκ. άτομα (είδες δεν είσαι μόνος !) πάσχουν από μια ψυχική διαταραχή, εκ των οποίων 150 εκ. πάσχουν από κατάθλιψη και 25 εκ. πάσχουν από σχιζοφρένεια. Περισσότερο από 90 εκ. έχουν μια διαταραχή σχετιζόμενη με χρήση αλκοόλ ή ναρκωτικών, και σχεδόν 1 εκ. άτομα κάνουν απόπειρα αυτοκτονίας κάθε χρόνο.

Μπορείτε να διαβάσετε ένα ενδιαφέρον μήνυμα της προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία (ΠΟΣΟΨΥ), Δρ Α. Ασκούνη Στρούμπου από χθεσινή ομιλία σε συνέδριο με αφορμή την σημερινή μέρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:


Περιγράφουμε την πορεία ανακάλυψης στην οδό ψυχικής υγείας. Μιλάμε με ανθρώπους που συναντάμε καθοδόν και καταγράφουμε με ημερολογιακή διάταξη τις κινήσεις μας για την επίτευξη των σκοπών μας. Το γράψιμο έχει γίνει αφορμή να γνωρίσουμε ανθρώπους και να διατηρήσουμε μια δυναμική που μας φέρνει πιο κοντά.