24/10/14

ΜΚΟ Καλειδοσκόπιο - Αποχαιρετισμός

Αποχαιρετισμός
Αγαπητοί φίλοι και φίλες, όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Καλειδοσκόπιο» θα πάψει τη λειτουργία της στις 15 Δεκεμβρίου 2014. ‘Ενας από τους βασικούς λόγους είναι ο οικονομικός παράγοντας. Ανέκαθεν στηριζόμασταν σχεδόν αποκλειστικά σε χορηγίες, αλλά τώρα αυτές έχουν μειωθεί στο ελάχιστον με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να ανταποκριθούμε σε μελλοντικές υποχρεώσεις.
Το «Καλειδοσκόπιο» ιδρύθηκε το 1995. Στα είκοσι αυτά χρόνια λειτουργίας μας προσπαθήσαμε να δράσουμε σε πολλά επίπεδα, με στόχο πάντα την ψυχοκοινωνική και επαγγελματική αποκατάσταση των ψυχικά πασχόντων αλλά και άλλων ευπαθών ομάδων (πλήρη αναφορά των δραστηριοτήτων μας θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας www.kaleidoskopio.com
). Πρωταρχικός μας στόχος ήταν πάντοτε να δίνουμε βήμα στις ομάδες αυτές , αλλά και να μπαλώνουμε διάφορες τρύπες στις –τόσες πολλές δυστυχώς- ελλείψεις του Συστήματος Υγείας. «Δεν μπαλώνατε τρύπες», μας είπε κάποιος, «χτίζατε γέφυρες». Μακάρι. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι συμβάλαμε, έστω και λίγο, ώστε να γεφυρώσουμε τις δύο όχθες, ώστε να έρθουν πιο κοντά η μια στην άλλη, για έναν πολύμορφο κόσμο, πιο όμορφο.
Στο «τεχνικό» κομμάτι τώρα:
*Το facebook το κλείνουμε άμεσα.
*Το e mail μας το διατηρούμε μέχρι και την 1η Δεκεμβρίου, οπότε και θα λάβετε τα Πεπραγμένα μας του 2014.
*Το τηλέφωνό μας θα ισχύει μέχρι την 15η Δεκεμβρίου. ΘΕΡΜΗ παράκληση μετά από την ημερομηνία αυτή να μην καλείτε, γιατί ο αριθμός αυτός  θα ανήκει σε άλλη εταιρεία και δεν θα θέλουμε να τους ενοχλούμε. Αντ’ αυτού θα μπορείτε να επικοινωνείτε για επείγοντα θέματα στη διεύθυνσή μας Σόλωνος 140, Αθήνα 10677, την οποία φροντίζουμε με τα ΕΛΤΑ να την κρατήσουμε ως τον Μάρτιο του 2015.
*Την ιστοσελίδα μας τέλος σκοπεύουμε να τη διατηρήσουμε «ες αεί», γιατί πιστεύουμε ότι θα είναι για σας μια χρήσιμη βάση δεδομένων, αλλά και έναυσμα για νέες ιδέες και δραστηριότητες που δεν είναι πολυδάπανες, μόνο χρειάζονται μεράκι και δουλειά!

Ελπίζουμε στο απώτερο μέλλον να συνεχίσουμε τις δράσεις μας, ίσως ως άτυπο δίκτυο εθελοντών, για ενίσχυση των κοινών μας σκοπών. Ευχαριστούμε για την καλή μας συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια και σας ευχόμαστε ολόψυχα υγεία και καλή δύναμη.
Φιλικά,  το «Καλειδοσκόπιο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Περιγράφουμε την πορεία ανακάλυψης στην οδό ψυχικής υγείας. Μιλάμε με ανθρώπους που συναντάμε καθοδόν και καταγράφουμε με ημερολογιακή διάταξη τις κινήσεις μας για την επίτευξη των σκοπών μας. Το γράψιμο έχει γίνει αφορμή να γνωρίσουμε ανθρώπους και να διατηρήσουμε μια δυναμική που μας φέρνει πιο κοντά.