16/5/13

Ημερίδα - Ενημερωτική Επίσκεψη ΚΙΝΑΨΥ 16.5.2013


Ευχαριστουμε θερμά την κα Μάγκουρα, τον κο Χριστοδούλου, τον κο Αγγελλάκη, τον κύριο Κωλέτη, τον κο Διακάκη, τον κο Ασπρογέρακα, τον κο Κoλαίτη, την κα Παναγιωτακοπούλου,
τους Ερευνητές που μας έκαναν την ξενάγηση και όλους τους συμμετέχοντες της εκδήλωσης της 16.5.2013
Δελτίο Τύπου
17.05.13


Επιτυχημένη «Γνωριμία με τη βιοιατρική έρευνα στην Ελλάδα» διοργάνωσε η ΚΙΝ.Α.Ψ.Υ.

Με πολύ ενδιαφέρον παρακολούθησε το κοινό την εκδήλωση της Κίνηση Αδερφών Ατόμων με προβλήματα Ψυχικής Υγείας (KIN.A.Ψ.Υ)  «Γνωριμία με τη βιοιατρική έρευνα στην Ελλάδα» και τις επιστημονικές θέσεις που αναπτύχθηκαν την Πέμπτη 16 Μαΐου στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Στην εκδήλωση, εξειδικευμένοι ομιλητές τοποθετήθηκαν, μεταξύ άλλων, για τη σχέση εγκεφάλου με την ψυχική νόσο και εξήγησαν το νευροβιολογικό υπόβαθρο των ψυχικών νόσων στους στενούς συγγενείς ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μήνα για τον Εγκέφαλο που υλοποιεί για τον Μάιο 2013 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ιρλανδική Προεδρία υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για την Ψυχική Υγεία, ενώ έχει τεθεί και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας.
Σχετικά με την ΚΙΝ.Α.Ψ.Υ.
Η Κίνηση Αδελφών Ατόμων με προβλήματα Ψυχικής Υγείας (ΚΙΝ.Α.Ψ.Υ.), παρέχει μηνιαία ομαδική ψυχολογική στήριξη στα αδέλφια ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας. Τα μέλη της προωθούν την κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη των αδελφών τους, μέσα από την διασύνδεση με τα Κέντρα Ημέρας και τους Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς. Διεκδικούν λύσεις από το υπουργείο Υγείας, και καλύτερες συνθήκες περίθαλψης στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία και τις Μονάδες Ψυχικής Υγείας. Παράλληλα προωθούν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της Κοινής Γνώμης σε σχέση με την Ψυχική Υγεία, ενώ ταυτόχρονα έχουν στόχο την ενδυνάμωση και υποστήριξη των αδερφών μέσα από δράσεις κοινωνικής δικτύωσης, εκδρομές, συζητήσεις.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σχετικά με Εμάς (μάθε περισσότερα)

Το Forum (κάντε εγγραφή, λάβετε το password στο mail που θα δηλώσετε, αλλάξτε το password (βάζοντας ένα πιο εύκολο!) πιέζοντας πάνω στο user name αφού έχετε συνδεθεί)Περιγράφουμε την πορεία ανακάλυψης στην οδό ψυχικής υγείας. Μιλάμε με ανθρώπους που συναντάμε καθοδόν και καταγράφουμε με ημερολογιακή διάταξη τις κινήσεις μας για την επίτευξη των σκοπών μας. Το γράψιμο έχει γίνει αφορμή να γνωρίσουμε ανθρώπους και να διατηρήσουμε μια δυναμική που μας φέρνει πιο κοντά.