27/2/13

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 και ώρες 10.00 – 15.00 στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Για το 3ο Φόρουμ Συζήτησης για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση


Το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 και ώρες 10.00 – 15.00 στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», πραγματοποιείται το 3ο Φόρουμ Συζήτησης.
Η ατζέντα του 3ου Φόρουμ περιλαμβάνει τις εξής θεματικές:

  1. Αλληλοενημέρωση για τις ενέργειες που έχουν γίνει, σύμφωνα με αυτά που συζητήθηκαν στο 2ο Φόρουμ.
  2. Ποιοι είμαστε, τι υπηρεσίες προσφέρουμε και σε ποιο τομέα λειτουργούμε.
  3. Εκπροσώπηση των ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα και των οικογενειών/φροντιστών τους: τί ανάγκες θα πρέπει να καλύπτουν οι υπηρεσίες και ποιες θα πρέπει να είναι οι υπηρεσίες αυτές.

Συντονιστές: Κ. Νομίδου Δ. Σακελλάρης, Μ. Σταυρογιαννόπουλος

Τα Φόρουμ Συζήτησης πραγματοποιούνται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή, καθώς η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση στην χώρα μας βρίσκεται σε πολύ δεινή θέση λόγω της οικονομικής κρίσης και της υποχρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Στόχος των Φόρουμ είναι η προσπάθεια ανοίγματος Συζήτησης – μεταξύ φορέων δημοσίου, τρίτου τομέα και ιδιωτικού – που θα οδηγήσει σε συντονισμό ενεργειών για τη διάσωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης ώστε να συνεχίσουν οι άνθρωποι με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες να διαβιούν με αξιοπρέπεια.

Η ατζέντα του 2ου Φόρουμ είχε ως κύριο θέμα την «Αποφυγή των αναγκαστικών νοσηλειών». Περιελάμβανε 3 θεματικές ενότητες: Τομεοποίηση και Διασύνδεση, Ηλεκτρονικός Φάκελος, Άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα – Οικογένεια: Δικαιώματα και εκπροσώπηση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 210 9221739 (e-mail:ekpsath@otenet.gr) & 210 9597160 (e-mail:epsbal@otenet.gr).

Με εκτίμηση,

Η οργανωτική επιτροπή των Φόρουμ Συζήτησης
Δίκτυο «ΑΡΓΩΣ», Eταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας, ΕΠΑΨΥ, ΠΟΣΟΨΥ, ΣΟΨΥ Πάτρας, Σωματείο Ληπτών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας «Αυτοεκπροσώπηση», Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων, Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού, «Συν-ειρμός» (Κέντρο Ημέρας Βαβέλ) και Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δαφνί»

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Περιγράφουμε την πορεία ανακάλυψης στην οδό ψυχικής υγείας. Μιλάμε με ανθρώπους που συναντάμε καθοδόν και καταγράφουμε με ημερολογιακή διάταξη τις κινήσεις μας για την επίτευξη των σκοπών μας. Το γράψιμο έχει γίνει αφορμή να γνωρίσουμε ανθρώπους και να διατηρήσουμε μια δυναμική που μας φέρνει πιο κοντά.