20/12/12

Ημερίδα 18.12.12: "Oμάδα ψυχοεκπαίδευσης για αδέλφια ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας: Μια αγκαλιά για τα αδέλφια"



Με αυτή τη φράση περιγράφουν την εμπειρία που έζησαν τα αδέλφια που συμμετείχαν στην πρώτη, πιλοτική, δωρεάν ομάδα υποστήριξης αδελφών ατόμων με ψυχικά προβλήματα που πραγματοποιήθηκε την άνοιξη από την ΚΙΝΑΨΥ και τον Φορέα Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας "Ξένιος Ζευς". Την Τρίτη (18.12.12) διοργανώθηκε σχετική ημερίδα αφιερωμένη στην παρουσίαση στο ευρύτερο κοινό αυτής της πρωτοβουλίας αλλά και στη δυναμική της για το μέλλον. 

Η συμμετοχή στην ομάδα ήταν μια εκπληκτική βιωματική εμπειρία τόσο για τα αδέλφια όσο και για τους ψυχολόγους -εμψυχωτές Αλίκη Δρανδράκη και Γιάννη Χρυσόπουλο. 

Η ομάδα λειτούργησε σαν μια μεγάλη προστατευτική αγκαλιά, όπου τα αδέλφια μπόρεσαν να βρουν υποστήριξη, ενημέρωση, κατανόηση, αλλά πάνω απ'όλα να μοιραστούν κοινά βιώματα, ρίχνοντας τις άμυνες και μιλώντας με ειλικρίνεια για τις δυσκολίες, τις αγωνίες, τους φόβους, τις ελπίδες, το παράπονο, τις μικρές και μεγάλες ήττες αλλά και τις μικρές και μεγάλες νίκες. 

Στην ανοιχτή συζήτηση που ακολούθησε  αδέλφια, πάσχοντες και επαγγελματίες της ψυχικής υγείας συμφώνησαν ότι αξίζει στην πορεία αυτή της ζωής μας να αναζητήσουμε συνοδοιπόρους επειδή έχουμε πολλά και σημαντικά να μοιραστούμε και επειδή όλοι μαζί είμαστε τελικά πιο δυνατοί. 

Η ΚΙΝΑΨΥ ευχαριστώντας τους ανθρώπους του Φορέα "Ξένιος Ζευς" συνεχίζει την πρωτοβουλία για τη δημιουργία δωρεάν ομάδων υποστήριξης και ψυχοεκπαίδευσης για αδέλφια. Στις αρχές του 2013 πρόκειται να ξεκινήσει μια νέα ομάδα υποστήριξης σε συνεργασία με το Κέντρο Κατάκη στο Μαρούσι. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο 210.61.29.290 και στο kinapsi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Περιγράφουμε την πορεία ανακάλυψης στην οδό ψυχικής υγείας. Μιλάμε με ανθρώπους που συναντάμε καθοδόν και καταγράφουμε με ημερολογιακή διάταξη τις κινήσεις μας για την επίτευξη των σκοπών μας. Το γράψιμο έχει γίνει αφορμή να γνωρίσουμε ανθρώπους και να διατηρήσουμε μια δυναμική που μας φέρνει πιο κοντά.