31/7/12

Σχεδιασμός για Πολιτιστικές Εξορμήσεις 2012 - 2013


Ο Πολιτισμός είναι θεραπευτικός και η κοινωνικοποίηση όσων βγαίνουν π.χ. για μια παράσταση χορού ή θεάτρου είναι δεδομένη. 
Η ΚΙΝ.Α.Ψ.Υ. το 2012-2013 θα συνεχίσει τις κοινές εξόδους με τα αδέλφια μας σε ποιοτικές εκδηλώσεις μια φορά το μήνα. 
Περιμένουμε όσα από τα μέλη μας ενδιαφέρονται να υποστηρίξουν το  πολιτιστικό αυτό σχεδιασμό να δηλώσουν συμμετοχή.
Μια στρατηγική συνεργασία είναι αυτή με την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και την Λυρική Σκηνή.
Δείτε παρακάτω μια μικρή πρόγευση της ΣΤΕΓΗΣ. Μέσα στον Σεπτέμβριο θα παρουσιάσουμε το πρόγραμμα Εξόδων Πολιτισμού μέχρι το Μάιο. Θα τον Δημοσιεύσουμε και έτσι θα ξέρει ο καθένας ποια είναι η ημερομηνία που τον εξυπηρετεί.

ΧΟΡΟΣ
RootlessRoot feat. John Parish
Kireru
17 – 28 Οκτωβρίου 2012 / ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Kireru σημαίνει ξέσπασμα. Η Στέγη ξεκινά τη νέα καλλιτεχνική περίοδο με μία ελληνική παραγωγή διεθνούς εμβέλειας. Η ομάδα των RootlessRoot σε ένα θέαμα γεμάτο ένταση, δύναμη, γρήγορους ρυθμούς και ροκ μουσική. Συνοδοιπόρος σε αυτή τη δουλειά ο μόνιμος συνεργάτης της PJ Harvey, ο πολυτάλαντος Βρετανός μουσικός John Parish, ο οποίος αναλαμβάνει το μουσικό μέρος της παράστασης ζωντανά πάνω στη σκηνή με την μπάντα του.
ΘΕΑΤΡΟ
Blitz Theatre Group
Late Night
31 Οκτωβρίου – 18 Νοεμβρίου 2012 / ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ

Αργά τη νύχτα… έρχονται οι Blitz. Μετά την παρουσία της στη σκηνή της βερολινέζικης Schaubühne και του Théâtre de la Ville στο Παρίσι, η πρωτοποριακή ομάδα Blitz έρχεται με τη νέα της παραγωγή στη Στέγη με την παράσταση Late Night. Έντονος ρυθμός μέσα σε έναν έκρυθμο κόσμο. Το πάρτυ τελείωσε, αλλά εμείς συνεχίζουμε να είμαστε εδώ, με τους ήχους της μουσικής ακόμη στα αυτιά μας. Μια παράξενη χοροεσπερίδα με αναφορές που ξεκινούν από τις ταινίες του David Lynch και του John Cassavetes και φτάνουν μέχρι το ρεαλισμό του Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν.

ΧΟΡΟΣ
Lemi Ponifasio / MAU
Birds with Skymirrors
7 – 11 Νοεμβρίου 2012 / ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Χορευτές με κίνηση πουλιών μάς μεταφέρουν σε τελετουργίες των δασών της Νέας Ζηλανδίας. Ιθαγενείς Μαορί μιλάνε για την πολιτική, για την ευθύνη μας απέναντι στο περιβάλλον, για το σύγχρονο άνθρωπο ως μέρος της φύσης, μέσα από εικόνες τρομακτικής ομορφιάς. Ο Νεοζηλανδός Λέμι Πονιφάζιο ανήκει στους πιο χαρισματικούς χορογράφους διεθνώς. Στο μεταίχμιο μεταξύ χορού και θεάτρου, και με υλικό από ταινίες, ήχους και εκπληκτικό φωτισμό, το έργο καθηλώνει θεατές και κριτικούς σε όλο τον κόσμο.

ΘΕΑΤΡΟ
Bertolt Brecht
Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν 
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Ευαγγελάτου
23 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου 2013 / ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Μπορείς να παραμείνεις καλός σε έναν κόσμο κακό; Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν, ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του Μπρεχτ, γραμμένο στην περίοδο 1926-1941, έρχεται στη Στέγη σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου. Με τη Στεφανία Γουλιώτη στον πρωταγωνιστικό ρόλο και μια δυναμική ομάδα νέων αλλά συγχρόνως ήδη καταξιωμένων καλλιτεχνών, το έργο του σπουδαίου Γερμανού δραματουργού αποδεικνύει το διαχρονικό και επίκαιρο χαρακτήρα του. Ο Μπρεχτ υποστηρίζει ότι ακόμα και ο καλός, μέσα σε αυτόν το φαύλο κόσμο, δεν μπορεί να παραμείνει καλός. Το συμπέρασμά του: πρέπει να καλυτερέψει ο κόσμος, για να μπορούν οι άνθρωποι να είναι καλοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Περιγράφουμε την πορεία ανακάλυψης στην οδό ψυχικής υγείας. Μιλάμε με ανθρώπους που συναντάμε καθοδόν και καταγράφουμε με ημερολογιακή διάταξη τις κινήσεις μας για την επίτευξη των σκοπών μας. Το γράψιμο έχει γίνει αφορμή να γνωρίσουμε ανθρώπους και να διατηρήσουμε μια δυναμική που μας φέρνει πιο κοντά.