10/3/12

1ο Συνέδριο Κολλεγίου Εκπαίδευσης, Έρευνας, Πρόληψης & Θεραπείας Ψυχιατρικών Διαταραχών, Ξενοδοχείο Divani Caravel

"Σήμερα είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε ένα πολύ επιτυχημένο συνέδριο που διοργανώθηκε από τον  Καθηγητή κο Ελευθέριο Λύκουρα, που είναι ο  Διευθυντής Β΄ Ψυχιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ, στο Αττικό Νοσοκομείο. Το Αττικό από ότι πληροφορηθήκαμε δέχεται μόνο εκούσιες νοσηλείες (δηλαδή δεν δέχεται με εισαγγελική εντολή), Είναι Γενικό Νοσοκομείο με ψυχιατρικό τμήμα. Κατόπιν σχετικής συζήτησης με τον κύριο Λύκουρα θα πραγματοποιήσουμε μια συνάντηση γνωριμίας.

Επίσης γνωρίσαμε τον κο Γ. Παπαγεωργίου Αναπληρωτή Διευθυντή στην Ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Ευαγγελισμού o οποίος μας ενημέρωσε ότι ο Ευαγγελισμός έχει μια μετα-νοσοκομειακή δομή, ένα ξενώνα στην οδό Μάρνης 44.

Πολύ καλή εντύπωση μας άφησε και η εισήγηση του κυρίου Γιώργου Αλεβιζόπουλου από το τμήμα νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο Αναπλ. Καθηγητής μίλησε με κατανοητό λόγο για σύνθετα θέματα. Συμμετείχε με ερωτήσεις και παρεμβάσεις και δείχνει να έχει μεράκι για έρευνα και μελέτη του ζητήματος των φαρμάκων. Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία μέχρι σήμερα και ευχόμαστε να υπάρξει συνέχεια.

Πολύ αξιόλογη εισήγηση ακούσαμε και από τον Ψυχίατρο Επιμελητής Α' στο Ψ.Ν.Α κο Χ. Τουλούμη. 

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την Αναρτημένη Ανακοίνωση (Poster): A33. Μας άρεσε γιατί αν διαβάσει κανείς  τους σκοπούς του προγράμματος θα δει τους στόχους που μπορούμε να βάλουμε για τα αδέρφια μας. Συγχαρητήρια στην ομάδα που το συνέταξε. Ευχές φυσικά αυτά να βρίσκουν πράξη μέρα με την μέρα στα μέλη μας. 
Για αυτό συνεχίζουμε την ενημέρωση και την δικτύωση. Για αυτό πηγαίνουμε σε συνέδρια για να γνωρίζουμε καλούς επαγγελματίες. Αν δεν το "σπουδάσουμε" το αντικείμενο πως θα ξέρουμε ποιο είναι οι στόχοι μας. Πώς θα αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση να απαιτούμε υπηρεσίες. Η πράξη μας έχει μάθει πως τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας της απαιτεί κανείς. Καλούμε τα μέλη μας όταν έρχονται σε επαφή με επαγγελματίες να συστήνονται και εκ μέρους του συλλόγου. Να μιλούν για την συλλογική διάσταση του θέματος. Να προτείνουν στους επαγγελματίες συνάντηση γνωριμίας στο χώρο τους (ή στο νοσοκομείο) όπου εργάζονται.Επίσης θετικό είναι αν κάποιος μείνει ικανοποιημένος από μια υπηρεσία ή ένα γιατρό να τον προτείνει. (και αντίστροφα αν δεν μείνει ικανοποιημένος να το αναφέρει)

Ο σύλλογος ΚΙΝ.Α.Ψ.Υ. αναζητά συνεργασίες και προσφέρει τις γνώσεις που έχει αποκτήσει από το 2007.








Δεν υπάρχουν σχόλια:


Περιγράφουμε την πορεία ανακάλυψης στην οδό ψυχικής υγείας. Μιλάμε με ανθρώπους που συναντάμε καθοδόν και καταγράφουμε με ημερολογιακή διάταξη τις κινήσεις μας για την επίτευξη των σκοπών μας. Το γράψιμο έχει γίνει αφορμή να γνωρίσουμε ανθρώπους και να διατηρήσουμε μια δυναμική που μας φέρνει πιο κοντά.