22/2/12

Τελευταία Νέα: Σώζονται από τις περικοπές οι συντάξεις για Αμεα και Οικογένειες

Οι επίπονες προσπάθειες της Ε.Σ.ΑμεΑ. για την προστασία της αναπηρικής οικογένειας από τις περικοπές που δρομολογούνται στις κύριες και επικουρικές συντάξεις απέδωσαν καρπούς. Στις 21- 2- 2012 κατατέθηκε στη Βουλή ο εφαρμοστικός νόμος του νέου μνημονίου που αφορά σε νέες περικοπές συντάξεων και βάσει των διατάξεων του οι συνταξιούχοι με αναπηρία και συνταξιούχοι γονείς/σύζυγοι  ατόμων με αναπηρία εξαιρούνται από τις μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων.
Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η ρύθμιση βάσει της οποίας το εξωϊδρυματικό επίδομα και το επίδομα απολύτου δεν υπολογίζεται βάσει του κατώτατου μισθού, ο οποίος βάσει του μνημονίου έχει αναπηρίας υποστεί δραματική μείωση, αλλά υπολογίζεται βάσει του κατώτατου μισθού όπως αυτό ίσχυε στις 31-12-2011.
Θερμές ευχαριστίες  στην Ε.Σ.Α.μεΑ.  η οποία βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση για την προστασία της αναπηρικής οικογένειας. Οι προσπάθειες και ο αγώνας όλων των ΑμεΑ και των οικογενειών τους συνεχίζεται σε όλη τη χώρα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Περιγράφουμε την πορεία ανακάλυψης στην οδό ψυχικής υγείας. Μιλάμε με ανθρώπους που συναντάμε καθοδόν και καταγράφουμε με ημερολογιακή διάταξη τις κινήσεις μας για την επίτευξη των σκοπών μας. Το γράψιμο έχει γίνει αφορμή να γνωρίσουμε ανθρώπους και να διατηρήσουμε μια δυναμική που μας φέρνει πιο κοντά.