10/2/12

Επίσκεψη για τα μέλη της ΚΙΝ.Α.Ψ.Υ. την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00π.μ.στο Κέντρο Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής Ζωγράφου


Η ΚΙΝ.Α.Ψ.Υ. καλεί τα μέλη της που ενδιαφέρονται να δουν από κοντά ένα πρόγραμμα καθημερινής απασχόλησης ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας στην περιοχή Γουδί την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στις 11.00. Η επίσκεψη περιλαμβάνει γνωριμία με την επιστημονική ομάδα, με το προσωπικό, με τα άτομα που το παρακολουθούν και με τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Παρακινούμε τα μέλη μας στην γνωριμία με τις υπάρχουσες κοινοτικές υπηρεσίες.  

Στις 13.00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο αποκριάτικο τραπέζι με τα μέλη του "Οδυσσέα", στο οποίο θα χαρούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Το ΚΚΨΥ Ζωγράφου είναι στην  Δαβάκη Πίνδου 42,  κοντά στο Νοσοκομείο Παίδων και το Λαϊκό Νοσοκομείο και συγκεκριμένα πίσω από την πλατεία του Αγίου Θωμά.
ΛΊΓΑ ΛΌΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ "ΟΔΥΣΣΕΑΣ"

Το Πρόγραμμα Ημερήσιας Φροντίδας (Π.Η.Φ.) "Οδυσσέας" αποτελεί μέρος των δραστηριοτήτων του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής Ζωγράφου, το οποίο ανήκει στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών . Το Π.Η.Φ. λειτουργεί στο χώρο του Κ.Κ.Ψ. Υ. Ζωγράφου  από τον Απρίλιο του 2004. Απευθύνεται μόνο σε ενήλικα άτομα (18-45 ετών), που πάσχουν από χρόνια ψύχωση ενώ, επί του παρόντος, δεν μπορεί να εξυπηρετήσει άλλες σοβαρές ψυχικές διαταραχές, όπως είναι οι αναπτυξιακές διαταραχές (αυτισμός, νοητική υστέρηση), ή τα οργανικά ψυχοσύνδρομα. Οι υπηρεσίες του Π.Η.Φ. παρέχονται δωρεάν στο πλαίσιο της χρηματοδότησής του από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.Οι βασικοί στόχοι του προγράμματος ειναι :

1.  Βελτίωση της λειτουργικότητας
2.Ανάκτηση ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων

Με σκοπό φυσικά την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση και επανένταξη των ασθενώνΤο Πρόγραμμα λειτουργεί καθημερινά (Δευτέρα- Παρασκευή, 9:00-13:30) και βασίζεται στη

μέθοδο της ομαδικής θεραπείας. Στο πλαίσιο αυτό έχουν αναπτυχθεί ομάδες:


- Εργοθεραπείας
- Ψυχοθεραπείας
- Δραματοθεραπείας
- Χορού
-Λογοτεχνίας
- Γνωσιακών Δεξιοτήτων
- Γυμναστικής
- Επικαιρότητας
- Η/Υ
- Αγγλικών
- Ατομικών Δεξιοτήτων
- ΔιατροφήςΑκόμη, μια φορα την εβδομάδα πραγματοποιούνται έξοδοι με συνοδεία, σε εκθεσιακούς χώρους, μουσεία, γκαλερί καθώς και περίπατοι.  Επίσης, κάθε χρόνο πραγματοποιούνται δύο bazaar (χριστουγεννιάτικο-πασχαλινό) με χειροποίητα αντικείμενα κατασκευασμένα από τα μέλη της ομάδας εργοθεραπείας. Μια φορά τον χρόνο, πραγματοποιείται ημερήσια εκδρομή σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπως Ναύπλιο, Αίγινα, Μυκήνες, Λουτράκι κλπ, καθώς και άλλες εκδηλώσεις σχετικές με το επίσημο εορτολόγιο, όπως κοπή πίτας, αποκριάτικη γιορτή κ.α.

Το Π.Η.Φ. στελεχώνουν συστηματικά, ψυχίατρος, κοινωνικός λειτουργός, εργοθεραπευτής και κατά περιόδους άλλοι ειδικοί επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του Προγράμματος, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση  για τους συμμετέχοντες η ιατρική παρακολούθηση των μελών από ψυχίατρο του ΚΚΨΥ-Ζωγράφου.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον "Οδυσσέα", μπορούν να απευθυνθούν στο Κ.Κ.Ψ.Υ. Ζωγράφου, στα τηλ 210-7718320 και 210-7481174 ( κα Λαμπροπούλου και κα Τσαντούλα) και να κλείσουν ένα ενημερωτικό ραντεβού.


Ο Δ/ντης ΚΚΨΥ-Ζωγράφου

Γιώργος Αρ. Αλεβιζόπουλος
Αναπλ. Καθηγητής Ψυχιατρικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Περιγράφουμε την πορεία ανακάλυψης στην οδό ψυχικής υγείας. Μιλάμε με ανθρώπους που συναντάμε καθοδόν και καταγράφουμε με ημερολογιακή διάταξη τις κινήσεις μας για την επίτευξη των σκοπών μας. Το γράψιμο έχει γίνει αφορμή να γνωρίσουμε ανθρώπους και να διατηρήσουμε μια δυναμική που μας φέρνει πιο κοντά.