19/12/11

Ανοιχτές Συζητήσεις για την Ψυχική Υγεία - Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2012

Καλησπέρα και καλές γιορτές να έχουμε. Να σας ενημερώσουμε για τις "Ανοιχτές Συζητήσεις για την Ψυχική Υγεία" που γίνονται μια φορά τον μήνα στον χώρο του κέντρου ημέρας της ΠΕΨΑΕΕ, στην οδό Αλκαμένους 8. Οι συζητήσεις θα γίνονται ημέρα Τρίτη και θα είναι ανοιχτές και χωρίς κόστος συμμετοχής για κάθε ενδιαφερόμενο.
Στις 10 Φεβρουαρίου 2012:  Η αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οργανώσεων για την Ψυχική Υγεία, (www.posopsi.org) παιδίατρος κα Αλεξάνδρα Στρούμπου θα μας μιλήσει για  την "συμβολή των Οικογενειών". Η κοινωνική λειτουργός και επιστημονικά υπεύθυνη οικοτροφείου κα Ελένη Λαζάκη θα μας περιγράψει την "Ψυχαγωγία στην κοινότητα στο πλαίσιο ενός Οικοτροφείου" και τις πολυάριθμες συμμετοχές των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε πολιτιστικά δρώμενα, όπως μουσικές, θεατρικές και άλλες παραστάσεις.
Θα συζητήσουμε πώς θα αναπτύξουμε περαιτέρω τις πολιτιστικές δράσεις στις οποίες θα επιτυγχάνεται η σύσφιξη των μελών μας αλλά και η ανάγκη να προσφέρουμε νέες εικόνες και ερεθίσματα σε λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας και συγγενείς.

Στις 14 Φεβρουαρίου 2012 : "Προσέγγιση Ψυχιατρικών Ζητημάτων με βάση τις Ανάγκες του ατόμου με τον ψυχίατρο κο Φώτη Κουνιάκη" ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί και ο δεύτερος ομιλητής.
Οι ώρες των ομιλιών και συζητήσεων αυτών είναι απογευματινές 17:30 με 20:30 και η συμμετοχή σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Περιγράφουμε την πορεία ανακάλυψης στην οδό ψυχικής υγείας. Μιλάμε με ανθρώπους που συναντάμε καθοδόν και καταγράφουμε με ημερολογιακή διάταξη τις κινήσεις μας για την επίτευξη των σκοπών μας. Το γράψιμο έχει γίνει αφορμή να γνωρίσουμε ανθρώπους και να διατηρήσουμε μια δυναμική που μας φέρνει πιο κοντά.