5/10/11

Ενημέρωση για τον χώρο της Αναπηρίας από την newsletter του Disabled.gr

Η εφαρμογή του ΕΟΠΥΥ που φαίνεται να καθυστερεί για τις 1 Νοεμβρίου σύμφωνα με δημοσίευμα που μπορείτε να διαβάσετε στο http://news.disabled.gr/?p=42184

Λέγεται πως ο ΕΟΠΥΥ έχει τεθεί σε διαβούλευση, όμως κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να γίνεται από τις κυβερνητικές ιστοσελίδες όπου δημοσιεύονται οι διαβουλεύσεις. Το σίγουρο είναι πως θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 1 Νοεμβρίου. Μέχρι τότε οι περικοπές που έχουν ανακοινωθεί από το ΕΟΠΥΥ και έχουν δημοσιευθεί στη γενική γραμματεία κοινωνικών ασφαλίσεων αλλά και στο http://www.disabled.gr/lib/?p=41249 αλλά και στο http://www.disabled.gr/lib/?p=41244 φαίνεται να μην ισχύουν.

Ο νόμος για την κοινωνική οικονομία και την κοινωνική επιχειρηματικότητα έχει δημοσιευθεί στο http://www.disabled.gr/lib/?p=41295 και θα πρέπει να τον πάρουμε στα σοβαρά. Αυτή η οικονομική κρίση είναι πολύπλοκη και η μόνη αξιόπιστη λύση για τη μειονότητα των ανθρώπων με σοβαρές αναπηρίες είναι η αυτοδιαχείριση. Δεν υπάρχει άλλη αξιόπιστη λύση εκτός από την αυτοδιαχείριση των αναγκών μας!

Άρχισε η υποβολή των αιτήσεων για το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο. Διαβάστε περισσότερα στο http://news.disabled.gr/?p=42187 και πράξτε αναλόγως.

Σήμερα οι εφημερίδες (και ειδικά οι οικονομικές εφημερίδες) έχουν γεμίσει από κείμενα για ενδεχόμενη «στάση πληρωμών» από το δημόσιο σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Το ΔΝΤ καθυστερεί την «δόση» προς την Ελλάδα και αυτό σημαίνει πως, σύμφωνα με την κυβέρνηση, δεν υπάρχουν λεφτά μετά τις 15 Οκτωβρίου. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και ελπίζω πως αμέσως μετά τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την «εργασιακή εφεδρεία» να μην έχουμε διαδηλώσεις που να παρακαλούν για «εργασιακή εφεδρεία». Η κατάσταση είναι δύσκολη και η ελληνική παράνοια θριαμβεύει. Το κακό είναι πως σε αυτές τις περιπτώσεις οι πρώτοι που την πληρώνουν είναι οι ευπαθείς πολίτες και ομάδες πολιτών.

Στην εφημερίδα «το βήμα» την Κυριακή δημοσιεύθηκε κείμενο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Το κείμενο μπορείτε να το διαβάσετε στο http://news.disabled.gr/?p=42175 αλλά με προσοχή. Περιέχει πολλές σημαντικές πληροφορίες που δεν είναι της πλάκας. Το περίεργο με τους πρωθυπουργούς είναι πως άλλα λένε πριν να εκλεγούν, άλλα κάνουν όσο κυβερνούν και όταν ύστερα βγουν στη σύνταξη τα γυρίζουν όλα ανάποδα.

Φίλοι και φίλες, ενδεχομένως τα χειρότερα να έρχονται. Δεν έχουμε και πολλές επιλογές εκτός από την αλληλεγγύη και την αυτοδιαχείριση των υποθέσεών μας. Στο http://www.disabled.gr/ και στο http://news.disabled.gr/ καθημερινά καταγράφουμε τις ειδήσεις, αλλά και οτιδήποτε άλλο μας αφορά. Όταν διαπιστώνετε το οποιοδήποτε πρόβλημα είτε με τα επιδόματα είτε με τα ασφαλιστικά ταμεία να ενημερώνεται το Disabled.GR στο admin@disabled.gr ώστε και εμείς με τη σειρά μας να ενημερώνουμε τους χιλιάδες αναγνώστες.

Πηγή Newsletter περιοδικού: http://www.disabled.gr/ και περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Περιγράφουμε την πορεία ανακάλυψης στην οδό ψυχικής υγείας. Μιλάμε με ανθρώπους που συναντάμε καθοδόν και καταγράφουμε με ημερολογιακή διάταξη τις κινήσεις μας για την επίτευξη των σκοπών μας. Το γράψιμο έχει γίνει αφορμή να γνωρίσουμε ανθρώπους και να διατηρήσουμε μια δυναμική που μας φέρνει πιο κοντά.