12/8/11

Καλοκαίρι 2011

Καλησπέρα φίλοι της ΚΙΝΑΨΥ. Ευχόμαστε καλό Αύγουστο και καλή ξεκούραση. Στην περίπτωση που βρίσκεστε στην Αθήνα σας καλούμε το βράδυ της Πέμπτης 18 Αυγούστου για φαγητό σε ένα εστιατόριο πολύ κοντά στο θησείο.(βλέπε δεξιά)

Νέα της ΚΙΝΑΨΥ:
Πρόσφατα ο γραμματέας του συλλόγου  είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της μεγαλύτερης οργάνωσης οικογενειών στην Ευρώπη για την ψυχική υγεία η οποία βρίσκεται στην Αγγλία και ονομάζεται Rethink Mental Illness.
Ο ευγενέστατος Bert Johnson o oποίος είναι και στο ΔΣ της EUFAMI μας ανέφερε πως λαμβάνει χρήματα από το Αγγλικό Δημόσιο ο εν λόγω οργανισμός προκειμένου να βοηθά άτομα που είναι λήπτες και δεν έχουν κάποια στέγη να μείνουν να εξασφαλίζουν την στέγασή τους. Μέλη της Rethink Mental Illness θα συναντήσουμε στο συνέδριο της EUFAMI στην Ελβετία το Σεπτέμβριο.

Μπορείτε να επισκεφθείτε στο site της Rethink το κομμάτι που αφορά τα αδέρφια ατόμων με πρόβλημα ψυχικής υγείας στην διεύθυνση : http://www.rethink.org/siblings/index.html
Επίσης υπάρχει σελίδα στο F/B : http://www.facebook.com/RethinkCharity

 Όπως διαβάζουμε είναι ένα δίκτυο για οποιονδήποτε ο αδερφός ή η αδερφή είχε την εμπειρία μιας ψυχικής νόσου. Μπορεί κανείς να λάβει πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με το πως χειριζόμαστε την ψυχική νόσο στην οικογένεια, να διαβάσει ιστορίες από αδέρφια, να βρει υποστήριξη σαν νέος, ενήλικος, γονέας ή επαγγελματίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:


Περιγράφουμε την πορεία ανακάλυψης στην οδό ψυχικής υγείας. Μιλάμε με ανθρώπους που συναντάμε καθοδόν και καταγράφουμε με ημερολογιακή διάταξη τις κινήσεις μας για την επίτευξη των σκοπών μας. Το γράψιμο έχει γίνει αφορμή να γνωρίσουμε ανθρώπους και να διατηρήσουμε μια δυναμική που μας φέρνει πιο κοντά.