1/4/11

Μάθε για την Σχιζοφρένεια και την κοινοτική ψυχιατρική στην διημερίδα του Σαββάτου

Για την Βοήθεια στο σπίτι που ενημερώσαμε σε προηγούμενη δημοσίευση θα θέλαμε να σας πούμε πως για να υποβάλει κάποιος ενδιαφερόμενος αίτημα θα πρέπει κάποιος στην οικογένεια (έστω μακρινός συγγενής) να έχει κάρτα ανεργίας.

Σήμερα Σάββατο γίνονται δύο ενδιαφέρουσες συναντήσεις:

Η μια αφορά την κοινοτική ψυχιατρική στο ξενοδοχείο King George  (δες παρακάτω το πρόγραμμα, "ανοίγοντας τις φωτογραφίες")
Η δεύτερη, σε ένα άλλο ξενοδοχείο, το Caravel, (από τις 9:30) αφορά την διαδραστική συνάντηση φορέων ασθενών με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών, δράσεων, διεκδικήσεων και απόψεων. Προσκεκλημένοι μας θα είναι οι σημαντικότεροι σύλλογοι και ομοσπονδίες χρόνιων παθήσεων. Μαζί Μαθαίνουμε περισσότερα.
Το πνεύμα είναι πολύ καλό και μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους. Η ιδέα της οριζόντιας διασύνδεσης συλλόγων και φορέων είναι πολύ σημαντική. Έχουμε την τάση στην χώρα μας ο καθένας, να κοιτά το "μαγαζί του" και να μην σκέφτεται το ενδεχόμενο να συνεργαστεί, να βοηθήσει και να βοηθηθεί από γειτονικούς φορείς και σωματεία.





Δεν υπάρχουν σχόλια:


Περιγράφουμε την πορεία ανακάλυψης στην οδό ψυχικής υγείας. Μιλάμε με ανθρώπους που συναντάμε καθοδόν και καταγράφουμε με ημερολογιακή διάταξη τις κινήσεις μας για την επίτευξη των σκοπών μας. Το γράψιμο έχει γίνει αφορμή να γνωρίσουμε ανθρώπους και να διατηρήσουμε μια δυναμική που μας φέρνει πιο κοντά.