17/10/10

ίδρυση του Συλλόγου Οικογενειών & Φίλων Ψυχικής Υγείας Ν. Έβρου (Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ.)

Με χαρά σας ανακοινώνουμε την ίδρυση του Συλλόγου Οικογενειών & Φίλων Ψυχικής Υγείας Ν. Έβρου (Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ.). Το Σεπτέμβριο του 2010 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου και την εκλογή του εκπροσώπου στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Οικογενειών Ψυχικής Υγείας. Τα μέλη του πρώτου Δ.Σ. του συλλόγου είναι:

1. Πατίδου Δέσποινα- Πρόεδρος
2. Παλιοκώστας Δημήτριος- Αντιπρόεδρος
3. Δροσάκης Στέφανος- Γραμματέας
4. Καρασμανάκη Μαρία- Ταμίας
5. Δεληγιάννης Κων/νος- Μέλος

- Δροσάκης Στέφανος- Εκπρόσωπος για την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Οικογενειών Ψυχικής Υγείας.
Μέχρι σήμερα ο Σύλλογος έχει καταφέρει να αριθμεί 42 εγγεγραμμένα μέλη (συγγενείς & φίλοι ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας, καθώς και εθελοντές, αρκετοί από τους οποίους ανήκουν επαγγελματικά στο χώρο της ψυχικής υγείας). Επιπλέον, έχει δημιουργηθεί ομάδα  στο facebook.

Οι σημαντικότεροι από τους σκοπούς του Συλλόγου είναι η ψυχοκοινωνική στήριξη των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας και των οικογενειών τους, η άμβλυνση του κοινωνικού στίγματος των πασχόντων και των οικογενειών τους και η ενημέρωση του ευρύ κοινού για την ψυχική υγεία, προκειμένου να αρθούν οι προκαταλήψεις που ακολουθούν τον ψυχικά πάσχοντα.

Στα άμεσα σχέδια του Συλλόγου είναι να πραγματοποιηθεί ένας κύκλος ψυχοεκπαίδευσης των οικογενειών- μελών του Συλλόγου, να δημιουργηθεί μια ιστοσελίδα, όπου τα μέλη και το κοινό θα μπορούν να ενημερώνονται για θέματα που τους αφορούν, με άρθρα που στοχεύουν στην αποστιγματοποίηση του πάσχοντα και των οικογενειών τους καθώς και με χρήσιμες πληροφορίες για την ψυχική υγεία.

Περισσότερες πληροφορίες:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ &
ΦΙΛΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΕΒΡΟΥ
Κουντουριώτη 12, 68100, Αλεξ/πολη

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Περιγράφουμε την πορεία ανακάλυψης στην οδό ψυχικής υγείας. Μιλάμε με ανθρώπους που συναντάμε καθοδόν και καταγράφουμε με ημερολογιακή διάταξη τις κινήσεις μας για την επίτευξη των σκοπών μας. Το γράψιμο έχει γίνει αφορμή να γνωρίσουμε ανθρώπους και να διατηρήσουμε μια δυναμική που μας φέρνει πιο κοντά.