23/9/10

Συνέδριο/ Συναυλία κατά των διακρίσεων στην Θεσσαλονίκη


Το Τμήμα Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με το European Network of (ex-)Users and Survivors of Psychiatry (ENUSP) και το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας διοργανώνουν «Ευρωπαϊκό Συνέδριο κατά των διακρίσεων και του στιγματισμού. Για μια ψυχιατρική μεταρρύθμιση προσανατολισμένη στον χρήστη και για το δικαίωμα για εναλλακτικές λύσεις», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013.

Στο συνέδριο συμμετέχουν άτομα με ψυχιατρική εμπειρία από την Ελλάδα, διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και τα Βαλκάνια. Η ευρωπαϊκή αυτή συνάντηση εντάσσεται στην προσπάθεια της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των (πρώην)χρηστών και επιζώντων της Ψυχιατρικής καθώς και της αναζήτησης εναλλακτικών μορφών υποστήριξης και βοήθειας. Επιπρόσθετα, αποσκοπεί στην ανταλλαγή εμπειριών ανάμεσα στο European Network of (ex-) Users and Survivors of Psychiatry (ENUSP) και σε άτομα-ομάδες αυτοβοήθειας ατόμων με ψυχιατρική εμπειρία από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Κύριοι στόχοι του είναι η προαγωγή της αυτο-οργάνωσης των άμεσα ενδιαφερομένων, η ενδυνάμωση του ελληνικού κινήματος και η διασύνδεση των ατόμων με ψυχιατρική εμπειρία με αντίστοιχες πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.



Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν από την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010 έως την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010 στο Παλαιό Κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνουν ανοιχτές δημόσιες συζητήσεις και κλειστές ομάδες εργασίας ατόμων με ψυχιατρική εμπειρία.

Την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία στην πλατεία Αριστοτέλους.

Την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010 θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα για τους Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς Περιορισμένης Ευθύνης με θέμα: «ΚοιΣΠΕ: Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί ή Επιστροφή στην Εργασιοθεραπεία» με συμμετέχοντες άτομα με ψυχιατρική εμπειρία-εργαζόμενους των Κοι.Σ.Π.Ε. από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.socialexclusion.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Περιγράφουμε την πορεία ανακάλυψης στην οδό ψυχικής υγείας. Μιλάμε με ανθρώπους που συναντάμε καθοδόν και καταγράφουμε με ημερολογιακή διάταξη τις κινήσεις μας για την επίτευξη των σκοπών μας. Το γράψιμο έχει γίνει αφορμή να γνωρίσουμε ανθρώπους και να διατηρήσουμε μια δυναμική που μας φέρνει πιο κοντά.