6/6/10

9η Γιορτή Εθελοντισμού στο θησείο.

Βρεθήκαμε στην γιορτή εθελοντισμού. Η Ομοσπονδία Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανισμών Ελλάδος της οποίας ο σύλλογος μας είναι μέλος, προώθησε τα έντυπά μας, όπως είχε προτείνει σε όλα τα μέλη της.Η συμμετοχή στην εκδήλωση κοστίζει στους συμμετέχοντες φορείς - ΜΚΟ 120 ευρώ και στην τιμή περιλαμβάνεται θέση σε τραπέζι και  καταχώρηση στο (ιδιαίτερα προσεγμένο) έντυπο με τους συμμετέχοντες φορείς, το οποίο διανέμεται κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.
Όπως έχουμε διαπιστώσει και στο παρελθόν σημαντική είναι η έκθεση όχι μόνο για νέους ενδιαφερομένους και υποψήφιους εθελοντές  που θα τύχει να κάνουν την βόλτα τους αλλά και για την δικτύωση των φορέων που είναι παρόντες στην έκθεση.
Είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε λοιπόν τους παρακάτω φορείς με τους οποίους στοχεύουμε στην  συνεργασία. "Έδρα", την ΑΜΚΕ με τις πολλές δράσεις και δομές. (ρίξτε μια ματιά στο site)
Μιλήσαμε με την πρόεδρο του συλλόγου Γονέων & Φίλων Ατόμων με σύνδρομο Down, Ηλιαχτίδα και θα συναντηθούμε για συνεργασία.
Ενημερωθήκαμε για τις ομάδες που πραγματοποιεί το κέντρο ημέρας ALMA του Συλλόγου. Από τον Σεπτέμβριο το κέντρο θα μεταφέρει τις δραστηριότητες στο Π. Φάληρο, στην οδό Μίλωνος 2, Πλατεία Φιλικής Εταιρίας. (Τηλ. 210.9828150)
Γνωρίσαμε ψυχολόγο και νοσηλεύτρια από το Οικοτροφείο (για ηλικιωμένους) "Πορεία". Το Οικοτροφίο όπως μας είπε η υπεύθυνη  επιθυμεί να ανοιχτεί περισσότερο στην κοινότητα και να αξιοποιήσει εθελοντές και φίλους για να κάνει την διαμονή των 15 ενοίκων πιο ενδιαφέρουσα. Μας μίλησαν για τις διακοπές μίας εβδομάδας που γίνονται κάθε χρόνο.

Καλό Μήνα σε όλους. Σας περιμένουμε την Τετάρτη 16/06 στην μηνιαία ομάδα υποστήριξης, την τελευταία για το καλοκαίρι, που θα γίνει στο Σύνταγμα, στο Κέντρο Ημέρας της οδού Αμαλίας 32.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Περιγράφουμε την πορεία ανακάλυψης στην οδό ψυχικής υγείας. Μιλάμε με ανθρώπους που συναντάμε καθοδόν και καταγράφουμε με ημερολογιακή διάταξη τις κινήσεις μας για την επίτευξη των σκοπών μας. Το γράψιμο έχει γίνει αφορμή να γνωρίσουμε ανθρώπους και να διατηρήσουμε μια δυναμική που μας φέρνει πιο κοντά.