24/2/10

Νέα και Εκδηλώσεις για την Ψυχική Υγεία

Καλησπέρα στους φίλους μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Σάββατο που πέρασε βρεθήκαμε με μέλη της ΚΙΝΑΨΥ και του συλλόγου ΣΟΨΥ Πατρών, στο Ξυλόκαστρο που βρίσκεται κατά κάποιο τρόπο στην μέση της απόστασης που χωρίζει την Αθήνα με την Αχαϊκή πρωτεύουσα. Μια συνάντηση γνωριμίας με σκοπό "να περάσουμε καλά και αν υπάρξει χρόνος να ανταλλάξουμε απόψεις για την ψυχική υγεία και την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση".
18 φίλοι από Πάτρα μας συνάντησαν αφού πήραν το τρένο και αφού ταξίδεψαν 2 ώρες, όσες δηλαδή περίπου κάναμε και εμείς από Αθήνα. Η όμορφη συνάντηση περιείχε cafe, βόλτα στο δάσος του Πευκιά, συζήτηση δίπλα στην θάλασσα και ολοκληρώθηκε με φαγητό (πάλι δίπλα στην θάλασσα). Όμορφες στιγμές, γέλιο και επικοινωνία. Συνοδοί από τον ΣΟΨΥ Πατρών ήταν εθελοντές, κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι.

Επόμενη συνάντηση στο Ξυλόκαστρο, μελών τις ΚΙΝΑΨΥ με τον ΣΟΨΥ Πατρών προγραμματίστηκε για το Σάββατο 24 Απριλίου. (Σημείο συνάντησης από Αθήνα: 24.4, 10:30 στο Σταθμό Λαρίσης, στα Εverest. Aναχώρηση με τον προαστιακό, για όσους έχουν κάρτα αναπηρίας το κόστος είναι μηδενικό, για όσους δεν έχουν το κόστος μετ επιστροφής είναι 11 ευρώ)
Από το http://www.paratiritiriopsy.org/ λάβαμε την πρόσκληση για την ημερίδα που θα γίνει στην Θεσσαλονίκη, με τίτλο "Εναλλακτικές προσεγγίσεις στις φωνές και την παράνοια" Τέλος στην Πάτρα θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για τα Δικαιώματα στο χώρο της Ψυχικής υγείας το Σάββατο 6 Μαρτίου 2010, στην οποία θα εκπροσωπηθεί και ο σύλλογος ΚΙΝΑΨΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Περιγράφουμε την πορεία ανακάλυψης στην οδό ψυχικής υγείας. Μιλάμε με ανθρώπους που συναντάμε καθοδόν και καταγράφουμε με ημερολογιακή διάταξη τις κινήσεις μας για την επίτευξη των σκοπών μας. Το γράψιμο έχει γίνει αφορμή να γνωρίσουμε ανθρώπους και να διατηρήσουμε μια δυναμική που μας φέρνει πιο κοντά.