13/1/16

Συμμετοχή ΚΙΝΑΨΥ σε ομάδα ενδιαφέροντος για την ψυχική υγεία στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο

                                                                          

Δελτίο Τύπου

Η ΚΙΝΑΨΥ,  Κίνηση Αδελφών Ατόμων με Προβλήματα Ψυχικής Υγείας (www.kinapsi.gr), συμμετείχε στις 12.1.2016,στην ειδική ομάδα ενδιαφέροντος για την ψυχική υγεία και τους φροντιστέςπου πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο με την συμμετοχή πολλών Ευρωβουλευτών.

Η ομάδα ενδιαφέροντος πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο και διοργανώνεται από τις Ευρωπαικές Οργανώσεις Eurocarersκαι GAMIAN.

Στην Ομάδα Ενδιαφέροντος συζητήθηκαν θέματα όπως:

• Το διεθνές Περιβάλλον για τους Φροντιστές : Η προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τους Φροντιστές. Η αξία της υποστήριξης της οικογένειας στην θεραπευτική διαδικασία, η αποτίμηση του κόστους φροντίδας για τους φροντιστές και ο θεσμός του προσωπικού βοηθού .
• Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την έρευνα για τον εγκέφαλο σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
• Τα Δικαιώματα ατόμων με Ψυχική Νόσο και των Οικογενειών τους στην Ελλάδα, η σκληρή πραγματικότητα. 
• Οι επιπτώσεις της Ψυχικής Υγείας στα αδέλφια των ψυχικά ασθενών,

Στην παρέμβασή του ο Γενικός Γραμματέας της ΚΙΝΑΨΥ κος Σπύρος Ζορμπάς μίλησε για την αύξηση των εκούσιων νοσηλιών στα Δημόσια Ψυχιατρικά Νοσοκομεία στην Ελλάδα και τόνισε την ανάγκη για υποστήριξη των φροντιστών ατόμων με ψυχική νόσο. Μέσω της έγκαιρης παρέμβασης και της υποστήριξης στην κοινότητα θα υποστηριχθούν οι ευαίσθητες αυτές ομάδες πληθυσμού.

ΚΙΝΑΨΥ

Η ΚΙΝΑΨΥ είναι ένας σύλλογος νέων ανθρώπων που αντιμετωπίζουν το ζήτημα της ψυχικής νόσου στην οικογένεια και από το 2007 προσφέρει αλληλοϋποστήριξη στα μέλη της μέσω μιας σειράς δράσεων εντός της κοινότητας. Ομάδες Υποστήριξης, Art Therapy, ενημερωτικές ημερίδες,συμβουλευτική υποστήριξη μέσω internet είναι μερικές από τις σημαντικότερες δράσεις που προσφέρει.

Ο Σύλλογός μας ιδρύθηκε ως απάντηση στην ανάγκη έκφρασης της αγωνίας και των θέσεων χιλιάδων αδερφών ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας. Αποστολή της ΚΙΝΑΨΥ είναι να επιτύχει την βελτίωση της ποιότητας ζωής των αδερφών ατόμων με ψυχικές παθήσεις καθώς και των ίδιων των πασχόντων.

Πιο συγκεκριμένα, οι κύριοι στόχοι της ΚΙΝ.Α.Ψ.Υ είναι:

1. Η αλληλοϋποστήριξη των αδερφών ατόμων με προβλήματαψυχικής υγείας.

2. Η δημιουργία δικτύων ενημέρωσης και επικοινωνίας για αδελφούς καθώς και για τους ίδιους τους λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

3. Η επιδίωξη  καλύτερων συνθηκών εισαγωγής-περίθαλψης σε Δημόσια και Ιδιωτικά Ψυχιατρικά Νοσοκομεία και Μονάδες Ψυχικής Υγείας.

4. Η Η ενίσχυση της αποασυλοποίησης και η προώθηση της κοινωνικής και επαγγελματικής επανένταξης των πασχόντων.

5. Η οργάνωση δραστηριοτήτων Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας.

6. Η παροχή υπηρεσιών φροντίδας σε αδελφούς και ψυχικά πάσχοντες, με τη συνεργασία ενός δικτύου επαγγελματιών της ψυχικής υγείας (ψυχιάτρων, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών) και την λειτουργία θεραπευτικών δομών (κέντρα ημέρας, προστατευόμενα διαμερίσματα, Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί κλπ.).

 

 

Περισσότερες Πληροφορίες στο kinapsi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σχετικά με Εμάς (μάθε περισσότερα)

Το Forum (κάντε εγγραφή, λάβετε το password στο mail που θα δηλώσετε, αλλάξτε το password (βάζοντας ένα πιο εύκολο!) πιέζοντας πάνω στο user name αφού έχετε συνδεθεί)



Περιγράφουμε την πορεία ανακάλυψης στην οδό ψυχικής υγείας. Μιλάμε με ανθρώπους που συναντάμε καθοδόν και καταγράφουμε με ημερολογιακή διάταξη τις κινήσεις μας για την επίτευξη των σκοπών μας. Το γράψιμο έχει γίνει αφορμή να γνωρίσουμε ανθρώπους και να διατηρήσουμε μια δυναμική που μας φέρνει πιο κοντά.