25/6/13

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Για το 6ο Φόρουμ Συζήτησης για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση

 

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013 και ώρες 11.00 – 14.00 στο Αμφιθέατρο (Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων) του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής Δαφνί(Λεωφόρο Αθηνών 374, Χαϊδάρι) πραγματοποιείται το 6ο Φόρουμ Συζήτησης.

 

Η ατζέντα των Φόρουμ περιλαμβάνει τις εξής θεματικές:

 

  1. Σημερινή κατάσταση και επιτακτική ανάγκη για κοινή δράση. Τι περιμένουμε για να αντιδράσουμε?
  2. Τομεοποίηση και Διασύνδεση: Ποιοι είμαστε, τί υπηρεσίες προσφέρουμε και σε ποιο τομέα λειτουργούμε.
  3. Δικαιώματα και εκπροσώπηση των ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα και των οικογενειών/φροντιστών τους: τί ανάγκες θα πρέπει να καλύπτουν οι υπηρεσίες και ποιες θα πρέπει να είναι οι υπηρεσίες αυτές.

 

Τα Φόρουμ Συζήτησης πραγματοποιούνται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή, καθώς η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση στη χώρα μας βρίσκεται σε πολύ δεινή θέση λόγω των πολιτικών επιλογών, της οικονομικής κρίσης και της υποχρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 

Στόχος των Φόρουμ είναι η προσπάθεια ανοίγματος Συζήτησης – μεταξύ επαγγελματιών ψυχικής υγείας δημοσίου και τρίτου τομέα– που θα οδηγήσει σε συντονισμό ενεργειών για τη διάσωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης ώστε να συνεχίσουν οι άνθρωποι με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες να διαβιούν με αξιοπρέπεια.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 210 9221739 (e-mail:ekpsath@otenet.gr) &210 9597160 (e-mail:epsbal@otenet.gr).

 

 

 

Με εκτίμηση,

 

Η οργανωτική επιτροπή των Φόρουμ Συζήτησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Περιγράφουμε την πορεία ανακάλυψης στην οδό ψυχικής υγείας. Μιλάμε με ανθρώπους που συναντάμε καθοδόν και καταγράφουμε με ημερολογιακή διάταξη τις κινήσεις μας για την επίτευξη των σκοπών μας. Το γράψιμο έχει γίνει αφορμή να γνωρίσουμε ανθρώπους και να διατηρήσουμε μια δυναμική που μας φέρνει πιο κοντά.